Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Офтан Тимолол капки за очи – помагат за лечението на глаукома, на повишено вътреочно налягане

Медикаментът Офтан Тимолол капки за очи е предназначен за лечението на лица, страдащи от откритоъгълна глаукома, както и от глаукома след направена операция на катаракта. А също така и от повишено вътреочно налягане и от вторична глаукома. Активното вещество в медикамента е бета-блокерът тимолол.

Офтан Тимолол капки за очи

Половин час след приложението на Офтан Тимолол капки за очи вътреочното налягане спада и може да се задържи така в продължение на едно цяло денонощие. Предимството на препарата е, че той не променя зеницата, че запазва зрителната яснота. Замъгляване може да се появи непосредствено след поставянето на капките.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Офтан Тимолол капки за очи?

  • Ако имате алергия към посоченото активно вещество или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако пулсът ви е забавен.
  • Ако страдате от аритмия.
  • Ако страдате от астма.
  • Ако страдате от ХОББ – тежка хронична обструктивна белодробна болест.
  • Ако в миналото сте имали коронарна болест на сърцето.
  • Ако страдате от синдрома на Рейно – нарушено кръвообращение.
  • Ако сте болни от диабет.
  • Ако имате свръхактивна функция на щитовидната жлеза.
  • Ако страдате от болест на мускулите, наречена миастения гравис.
  • Ако сте получавали тежки алергични реакции – анафилактични или атопия.
  • Ако сте имали заболяване на роговицата на окото.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Медикаментът Офтан Тимолол капки за очи се използва за лечението и на бебета, малки деца и юноши с изключително внимание и само след консултация с лекар. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Офтан Тимолол капки за очи и с кое да е друго лекарство без консултация с наблюдаващия ги лекар. Шофиращите и работещите с машини трябва да имат пред вид, че това лекарство може да понижи кръвното им налягане и това може да им причини замайване и отпадналост. Носещите контакти лещи трябва да ги поставят отново 15 минути след накапването на очите с препарата.

Внимание! Медикаментът Офтан Тимолол капки за очи може да причини нежелани странични реакции. Някои са много сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Офтан Тимолол?

Тимололов малеат, равняващ се на тимолол 5 mg/ml, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още бензалкониев хлорид – еквивалентни на 0,1 mg/ml , динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, вода за инжекции, натриев хидроксид – до рН 6,5-7,0. Медикаментът съдържа и по 0,3мг фосфатни буфери, които могат да причинят мътни петънца върху роговицата.

Начин на приложение: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза за засегнатото око е по 1 капка 1-2 пъти на ден.

Внимание! В листовката на медикамента Офтан Тимолол стъпка по стъпка е указано как правилно и безопасно за здравето да прилагате това лекарство. Спазвайте последователността без отклонения.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса. След първото отваряне на флакона срокът на годност става 1 месец. Следете срока на годност!

Носител на разрешението за употреба и производител : Santen Оу – Финландия

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *