Пиразинамид Крка – помага за лечението на страдащите от туберкулоза

Медикаментът Пиразинамид Крка се използва за терапия на лица, болни от туберкулоза, като се съчетава и с други туберкулостатици. Евективността му е особено висока през първите месеци на лекуването.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Пиразинамид Крка?

  • Ако имате алергия към активното вещество пиразинамид или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от подагра.
  • Ако имате тежки проблеми с чернодробната функция.
  • Ако страдате от бъбречни заболявания.
  • Ако се лекувате от диабет.
  • Ако страдате от порфирия – наследствена болест, при която черният дроб не може да изработва достатъчно хемоглобин.

До 2-3 седмици не почувствате ли подобрение или състоянието ви започва да се влошава НЕЗАБАВНО потърсете консултация с лекуващия ви лекар. НЕ забравяйте да му споделите какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Някои лекарства в съчетание на Пиразинамид Крка могат да ви причинят много сериозни странични въздействия.

НЕ приемайте алкохол по време на лечението. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Пиразинамид Крка, освен при необходимост и само след консултация с лекуващия ги лекар. Това лекарство НЕ влияе отрицателно върху способността за работа с машини и на шофирането.

Внимание! Медикаментът Пиразинамид Крка може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Някои от тях са животозастрашаващи! Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Пиразинамид Крка?

Всяка една таблетка съдържа по 500 мг пиразинамид, което е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още натриев нишестен гликолат тип А, царевично нишесте, прежелатинизирано нишесте, натриев лаурил сулфат, магнезиев стеарат, талк.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар.  Обичайната доза при възрастни пациенти е от 15 до 30 мг на килограм телесно тегло, като тя не бива да надвишава 4 таблетки. Освен това дозата зависи и от евентуални съпътстващи други заболявания на пациента. Таблетките се приемат веднъж на ден с течност след закуската. Делителната линия на таблетката НЕ означава, че тя може да се разполовява. След употреба на лекарството затворете ПЛЪТНО флакона.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 25 градуса по Целзий, във фабричната опаковка, която го пази от влага и преки слънчеви лъчи. Следете срока на годност.

Производител и носител на разрешението за употреба: KRKA, d.d., Novo mesto, SmarjeSka cesta 6, 8501 Novo mesto – Словения.

Средна цена в аптеките 25-26 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *