Пулсет – помага при рефлуксна болест, при киселини и стомашна или дуоденална язва

Медикаментът Пулсет 40 mg  се прилага за лекуване на заболявания на стомаха и червата, които са причинени от увеличената киселина в стомаха. Помага при гастроезофагеална рефлуксна болест. Това е възпаление на хранопровода, което е съпътствано от връщане на киселина от стомаха в него. Освен това заедно с два антибиотика с Пулсет се лекуват страдащи от стомашна или дуоденална язва, когато инфекцията им е причинена от бактерията Helicobacter pylori.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Пулсет?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство – пантопразол, или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте свръхчувствителни към други инхибитори на протонната помпа.
  • Ако страдате от тежки проблеми на черния дроб.
  • Ако имате тежки здравословни проблеми на бъбреците.
  • Ако съществува риск от намаляване на витамин В12 или намалени запаси от него в тялото. Активното вещество в това лекарство може да намали усвояването на този витамин.
  • Ако сте приемали пантопразол повече от три месеца, магнезият в кръвта ви може да се понижи.

ПулсетКонсултирайте се с лекуващия ви лекар, ако по време на лечението с Пулсет или преди това сте имали нежелано отслабване, повръщане на кръв, повтарящо се повръщане, ако имате кръв в изпражненията. А също и при затруднения и болки при преглъщане, ако имате болки в гърдите и стомаха, продължителна или тежка диария.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени трябва да се лекуват с Пулсет само след лекарска консултация. Медикаментът може да наруши зрението ви или да причини замаяност. НЕ работете с машини и не шофирайте, ако получите такава реакция.

Внимание! Медикаментът Пулсет може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

 Какви вещества съдържа медикаментът Пулсет 40 mg?

Пантопразол натрий сескихидрат, който се равнява на 40 мг пантопразол, е активното вещество в това лекарство. Освен това ядрото на стомашно устойчивата таблетка съдържа още изомалт, безводен тризаместен натриев фосфат, кросповидон, кармелоза натрий, натриев стеарилфумарат.  Под стомашно устойчивото покритие се съдържат повидон, хипромелоза, Е- тата 172 и 171 – съответно жълт железен оксид, титанов диоксид. Стомашно устойчивото покритие е в състав: симетикон, съполимер на метакриловата киселина – етилакрилат (1:1) 30% дисперсия,  триетилов цитрат.

Дозировка за лица над 12 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка на ден с вода 1 час преди хранене, без да дъвчете таблетката. Лечението може да продължи от 4 до 8 седмици. Дозировката и продължителността на лечението могат да бъдат различни според състоянието ви и установената диагноза.  НЕ спирайте лечението без консултация с лекаря ви.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, далече от влага и преки слънчеви лъчи, във фабричната опаковка, при температура под 30 градуса. Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба и производител: НОБЕЛ ФАРМА ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *