Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пратин – помага срещу високия холестерол в кръвта, при дисбаланс на мазнините

Медикаментът Пратин се предписва на лица, които имат високи нива на холестерол в кръвта и дисбаланс на мазнините. Ако не се лекува това състояние може да причини инсулт или инфаркт. Лекарите назначават това лекарство в случаите, когато повишената физическа активност и спазването на подходяща диета не са успели да намалят холестерола на пациента. Медикаментът е от групата на статините.

Пратин

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Пратин?

  • Ако имате алергия към активното вещество в този медикамент – питавастин или към някоя от помощните съставки в него (описани са подробно по-долу).
  • Ако имате болен черен дроб.
  • Ако имате необясними и повтарящи се болки в мускулите.
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако страдате или сте имали здравословни проблеми с бъбреците.
  • Ако страдате от тежки проблеми с дишането.
  • Ако имате болна щитовидна жлеза.
  • Ако злоупотребявате с алкохола.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Имайте пред вид, че медикаментът Пратин НЕ се препоръчва на деца под 6-годишна възраст. Лекарството съдържа лактоза. Пациентите, които имат непоносимост към нея трябва да се консултират с лекаря си.

Внимание! Лекарството Пратин може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Обикновено медикаментът Пратин не влияе негативно върху способността за шофиране и работа с машини. Ако все пак се почувствате замаяни попитайте вашия лекар дали може да изпълнявате такива дейности.

Какви вещества съдържа медикаментът Пратин с марката NOBEL?

Привастатин  – по 4 мг привастатин калций, е активното вещество в това лекарство. Освен това ядрото на таблетката му съдържа още L-хидроксипропил целулоза LH-11, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза 603W, магнезиев алумометасиликат Тип 1В. Отделно обвивката на таблетката съдържа още, колоиден безводен, силициев диоксид,  НРМС 2910 / хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е 171), триетап цитрат.

Дозировка за деца над 6 години и за възрастни: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Максималната дневна доза за деца над 10 години и възрастни е 4 мг. При деца под 12 г. – по 2 мг. на ден. Таблетката се приема с вода. НЕ я разтваряйте в мляко или плодов сок. Може да я разтворите във вода, а след като изпиете лекарството – да изплакнете чашата и да изпиете и тази вода.

Ако постъпите в болница за друго лечение НЕ забравяйте да споделите с лекарите, че приемате медикамента Пратин. Редовно си правете тестове за нивото на холестерола.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса, в оригиналната опаковка. Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба и производител: НОБЕЛ ФАРМА ЕООД – България.

Следна цена в аптеките 20-21 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *