Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кветикон – помага за лечението на шизофрения, биполярна депресия, мания

Медикаментът Кветикон е антипсихотик, който се прилага за лечение на такива заболявания като шизофрения, биполярна депресия, мания. 

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Кветикон?

Кветикон
  • Ако имате непоносимост към активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу.
  • Ако приемате лекарства против гъбични или някакви други инфекции в организма.
  • Ако някой от семейство ви или вие самите сте имали нарушения в сърдечния ритъм, възпаление на сърцето, отслабване на сърдечния мускул.
  • Ако страдате от ниско кръвно налягане.
  • Ако сте в старческа възраст, а в миналото сте прекарали инсулт.
  • Ако страдате от заболяване на черния дроб.
  • Ако получавате или сте получавали гърчове – припадъци.
  • Ако имате диабет или сте в рисковата ситуация да получите диабет.
  • Ако преди сте имали намален брой на белите кръвни телца.
  • Ако страдате от деменция.
  • Ако вие или член от семейството ви е с анамнеза за съсиреци в кръвта.
  • Ако в момента (или в миналото)получавате апнея – спиране за кратко на дишането ви.
  • Ако поради заболяване сега или в миналото сте задържали урина в пикочния си мехур.
  • Ако имате сериозни проблеми с наркотиците или алкохола.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за продавани без рецепта в аптеките.

Внимание! Медикаментът Кветикон може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни, в това число да провокира мисли за самоубийство и самонараняване. Прочетете ги много внимателно преди да започнете лечението си с това лекарство. Описани са подробно в листовката на Кветикон, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

НЕ приемайте Кветикон, ако сте бременна или кърмите без консултация с лекар. НЕ работете с машини и не шофирайте след прием на Кветикон преди да разберете как ви действа това лекарство – то може да ви причини замайване.

Какви вещества съдържа медикаментът Кветикон?

Кветиапин фумарат е активното вещество в това лекарство. Съдържа и лактоза монохидрат, която е вид захар. Освен това то съдържа още като помощни съставки микрокристална целулоза, повидон, лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, калциев хидроген фосфат дихидрат. Покритието на таблетката съдържа още следните Е-та: титанов диоксид, жълт и червен железен оксид, а също и хипромелоза, макрогол 400.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно предписанията на лекуващия ви лекар. Дозировката е преди лягане веднъж на ден или 2 пъти дневно според заболяването ви. Таблетките се приемат цели с вода. НЕ пийте сок от грейпфрут докато се лекувате с Кветикон, тъй като може да повлияе на въздействието на медикамента.

НЕ спирайте внезапно лечението си с Кветикон, тъй като можете да получите остри и много сериозни реакции. Това лекарство се спира след посочена от лекар схема за постепенното му намаляване.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специфични изисквания за съхранението му няма.

Носител на разрешението за употреба и производител: ФАРМАКОНС АД, България.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *