Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки и сокове, които помагат много за възстановяването след инсулт

Инсултът е едно от много разпространените заболявания, нерядко с много тежки последици за пациента. Но тази болест винаги може да бъде предотвратена. Насочете усилията си към лечение на атеросклерозата и високото кръвно налягане, които провокират инсултите.

Боровите шишарки помагат много за възстановяването след инсулт

Между другото, билкови рецепти, посочени по-долу, са подходящи и за профилактика на заболяването. За предпазване от  инсулт:

Тинктура от смърчови или борови шишарки

Вземете 3-литров буркан и го напълнете до половината с шишарки, добавете 300 гр захар.

Изсипете в буркана вода, която първо трябва да се превари и охлади. Покрийте с марля и поставете буркана на светло място, например на перваза на прозореца, за една седмица. След това изсипете получената течност в друг буркан и го поставете под хидроблок. Налейте отново шишарките, които са останали в буркана и повторете процедурата. След това комбинирайте двете течности.

След 5 дни получената тинктура може да се приема по 20 ml 3 пъти на ден или по 40 ml 1 път на ден при високо кръвно налягане и за профилактика на инсулт и инфаркт.

Билки при инсулт

Вземете три супени лъжици листа от маточина, три супени лъжици риган, две супени лъжици корени от валериана, една  лъжица с листа от живовляк.Тези билки трябва да бъдат изсушени.След това ги смилате в кафемелачка. Който няма кафемелачка, билките се превъртат добре и в месомелачка.Ще ви трябват и около 600 мл вода.

Смелете билките, след това вземете три супени лъжици от сместа и ги изсипете в термос.

Изсипете врялата вода върху билките и затворете за шест часа в термоса. След това прецедете запарката. Приемайте лекарството по половин чаша наведнъж. Съхранявайте течността в хладилник, като преди употреба леко я затоплете. Пие се половин час преди хранене.

Сокове, полезни при инсулт

Най-добрият сок в случая е доматеният.Трябва да се пие по чаша, смесена с лимонов сок. На чаша доматен сок се слага супена лъжица лимонов сок. Готовите соковете от кутии и бутилки не вършат същата работа. Затова просто смилате доматите в блендер и пиете. Много е полезно.

Друга добра смес от сокове за намаляване на кръвното налягане и инсулт е половин чаша сок от тиква и сок от един лимон. Разбъркайте и изпийте. Ако се окаже много кисело, тогава можете да добавите още тиква. Трябва да пиете тази смес след хранене.

Медът помага и при инсулт

Медът съдържа наистина огромно количество полезни витамини и минерали. Този продукт намалява съсирването на кръвта, а това нормализира кръвното налягане, поради което кръвни съсиреци няма да се образуват. Освен това медът лекува стените на кръвоносните съдове. Ако сте над 40 години, то медът просто трябва да присъства всеки ден на трапезата ви. Най-добре е да се пие сутрин. В чаша топла вода сложете супена лъжица мед и половин лимон.

И още за  меда – за 250 мл липов мед вземете 60 мл вода от комбуча (чаена гъба) и една супена лъжица запарка от мента.Разбъркайте добре всички съставки и яжте след вечеря, преди лягане по три супени лъжици.

Водораслите са добър помощник при инсулт

Сега в магазините можете да намерите сушени водорасли. Много са полезни не само за кръвоносните съдове. Също и за щитовидната жлеза. Достатъчно е да ги смелите в кафемелачка или месомелачка и да ядете по една супена лъжица. Може да се добавят директно към храната като подправка.

Източник: dzen.ru

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс възстановява функциите на мозъка след прекаран инсулт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *