Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рилтакс – помага при високо кръвно налягане, 1 таблетка въздейства по 24 часа

Медикаментът Рилтакс е предназначен за лечение на възрастни пациенти, които страдат от високо кръвно налягане – хипертония. В организма това лекарство се абсорбира много бързо, а въздействието му продължава цяло денонощие.

Помага за лечението на високото кръвно налягане

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Рилтакс?

  • Ако имате свръхчувствителност – алергия, към активното вещество рилменидин или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност.
  • Ако сте в тежка депресия.
  • Ако приемате лекарството срещу шизофрения – султоприд.

Имайте пред вид, че терапията с медикамента Рилтакс не трябва да се спира внезапно. Ако това се налага, лекуващия ви лекар ще ви даде схема, по която постепенно да го намалите.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия си лекар какви други лекарства приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките.

НЕ приемайте това лекарство, ако сте бременна или кърмите. Алкохолът по време на лечението с Рилтакс трябва да се избягва. Този медикамент може да се отрази негативно върху способността за работа с машини и на шофирането.

Внимание! Лекарството Рилтакс може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете внимателно за тях в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Рилтакс?

Рилменидин – по 1 мг, като рилменидинов дихидрогенфосфат във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още кросповидон тип Б, силицифицирана микрокристална целулоза, която е съставена от колоиден безводен силициев диоксид и микрокристална целулоза, талк, стеаринова киселина.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по една таблетка на ден сутрин, с началото на закуската. Преглъщайте таблетките с чаша вода цели. Дозата може да бъде увеличена единствено от лекуващия ви лекар. Следете срока на годност.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Zentiva k.s. – Чешка република.

Производител: S.C. Zentiva S.A. – Румъния.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *