Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рилменикс – помага за лечението на високо кръвно налягане, екзистенциална хипертония

Медикаментът Рилменикс от марката TEVA Pharmaceutical е предназначен за лечение на високото кръвно налягане и по-конкретно – на така наречената есенциална или първична хипертония (това е високо кръвно налягане, което не се дължи на бъбречна болест или на някаква друга патология).

Помага при високо кръвно налягане

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Рилменикс?

  • Ако имате свръхчувствителност към активното вещество рилменидин в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност.
  • Ако страдате от тежка депресия.
  • Ако сте имали инсулт.
  • Ако сте прекарали инфаркт на миокарда.
  • Ако сте възрастен – при изправяне кръвното ви налягане може рязко спадне, поради което може да паднете.

Имайте пред вид, че приемът на Рилменикс НЕ трябва рязко отведнъж да се спира. Лекуващият ви лекар ще ви даде схема за постепенно намаляване на дозировката. Това лекарство НЕ трябва да се приема от деца и юноши. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта. Рилменикс НЕ се препоръчва за лечение на бременни и кърмещи жени. Алкохолът трябва да се избягва.

Има риск по време на лечението с този медикамент да станете сънливи и това да се отрази негативно върху способността ви за работа с машини и шофиране.

Внимание! Медикаментът Рилменикс може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа лекарството Рилменикс?

Рилменидин – по 1 мг във всяка таблетка, е активното вещество в този  медикамент. То е във формата на рилменидинов дихидроген фосфат. Освен това той съдържа още микрокристална целулоза, стеаринова киселина, кросповидон тип В, колоиден безводен силициев диоксид, талк.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е веднъж на ден по 1 таблетка сутрин. По преценка на лекаря дозата може да бъде увеличена до 2 таблетки на ден сутрин и вечер. Таблетките се изпиват с чаша вода цели.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Teva B.V. – Нидерландия

Производител: Delpharm Bretigny – Франция.

Средна цена в аптеките 10-11 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *