Сулперазон – помага при лечението на тежки инфекции, причинени от резистентни бактерии

Медикаментът Сулперазон е антибиотик, предназначен за лечение на инфекции, които се причиняват от резистентни бактерии, от чувствителни микроорганизми. Назначава се при инфекции на пикочните пътища, дихателните пътища, при инфектиране на кръвта – или септицемия, при коремни инфекции, инфекции на ставите и костите, менингит, гонорея, възпаление на лигавицата на матката, инфекции на половите органи. Може да се прилага едновременно и с други антибиотици.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Сулперазон прах за инжекционен разтвор?

  • Ако имате алергия към едното или двете активни вещества – сулбактам и цефоперазон, в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу.
  • Ако сте получавали алергия към друг цефалоспоринов антибиотик или други лекарства.
  • Ако имате здравословни проблеми с бъбреците.
  • Ако имате проблеми с черния дроб.
  • Ако докато се лекувате с Сулперазон получите диария.
  • Ако дълго време сте били на интравенозно хранене, ако спазвате строга диета.
  • Ако вземате лекарства против съсирване на кръвта или антикоагуланти – има опасност от фатални кръвоизливи.
  • Ако пиете алкохол по време на лечението или пет дни след спирането на лечението със Сулперазон.

С този медикамент  могат успешно да се лекуват и кърмачета. Бременните и кърмещите жени могат да приемат този медикамент единствено след преценка на лекар. Сулперазон НЕ пречи на шофирането и на работата с машини.

Внимание! Медикаментът Сулперазон може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни. Прочетете внимателно за тях в листовката, приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Сулперазон?

Сулбактам натрий, който се равнява на 1 гр сулбактам и цефоперазон натрий – 1 гр, който се равнява на 1 грам цефоперазон.

Начин на приложение: Спазвайте точно предписаното от лекуващия ви лекар. Това лекарство се прилага единствено интравенозно или интрамускулно. Обичайната дозировка за възрастни лица е 2 до 4 гр на ден през 12 часа, поставя се само от медицински специалист. Дозировката за деца е различна.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий. Срокът на годност след приготвянето на разтвора е едно денонощие.

Носител на разрешението за употреба: Pfizer Europe МА EEIG – Белгия.

Производител: Haupt Pharma Latina S.r.l. – Италия.

Средна цена в аптеките 17-18 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *