ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ваксина СТАМАРИЛ прах и разтворител – срещу жълта треска за заминаващи в рискови региони

Медикаментът СТАМАРИЛ е ваксина, предназначена за предпазване от жълта треска – едно много сериозно инфекциозно заболяване. Причинява се след ухапване от заразен комар. Прилага се на лица, живеещи или пътуващи до региони, където тази инфекция е разпространена. Някои държави изискват така наречения Международен сертификат за извършено ваксиниране. Предназначена е също и за хора, които работят с евентуално заразени материали, каквито са лаборантите.

За да бъде международно признато ваксинирането със СТАМАРИЛ то трябва да бъде извършено единствено от квалифицирани медицински лица в одобрен център за ваксинация. Сертификатът става валиден след десетия ден от поставянето на първата доза. При определени обстоятелства се налага поставянето и на бустерна доза – в такъв случай сертификатът се признава веднага. 

За какви здравословни проблеми трябва да споделите с лекаря преди да ваксинирате себе си или детето си със СТАМАРИЛ?   

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в тази ваксина или към някоя от помощните съставки в нея (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате алергия към пилешки протеин или яйца.
  • Ако при предишно ваксиниране срещу жълта треска сте получили тежка алергична реакция.
  • Ако имунитетът ви е отслабен поради химиотерапия или заради лечение с големи дози стероиди. Същото важи и за децата.
  • Ако поради ХИВ инфекция имунитетът ви е слаб.
  • Ако детето ви има проблеми с тимусната жлеза.
  • Ако детето ви е по-малко от 9 месеца, а вие сте над 60 години.
  • Ако детето ви и вие сте заразени с ХИВ, но нямате симптоми.
  • Ако детето ви или вие имате нарушения в съсирването на кръвта.
  • Ако сте свръхчувствителни към природния латекс.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се ваксинират със СТАМАРИЛ.

Внимание! Ваксината СТАМАРИЛ може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Консултирайте се със специалист, прочетете много внимателно листовката.

Какви вещества съдържа ваксината СТАМАРИЛ? 

Активното вещество в една доза от 0,5 мл след разтваряне е вирус1 на жълтата треска, жив, атенюиран щам 17D-204, минимум 1000IU. Произведено е от кокоши ембриони – непатогенно заразени. Освен това ваксината съдържа още сорбитол, лактоза,  Л-аланин, Л-хистидин хидрохлорид, калиев и натриев хлорид, вода за инжекции, магнезиев сулфат.  

Дозировка: Ваксината се поставя единствено от обучени медицински специалисти подкожно или мускулно.

Съхранение: Дръжте далече от достъпа на деца. Ваксината СТАМАРИЛ се съхранява във фабричната опаковка, при температура от 2 до 8 градуса в хладилник, но НЕ се замразява. 

Притежател на разрешението за употреба: Sanofi Pasteur – Франция.

Производители: SANOFI PASTEUR – Франция.

SANOFI-AVENTIS Zrt. – Унгария.

Средна цена в аптеките 70-71 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *