Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спиолто Респимат – облекчава дишането на страдащите от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)

Разтворът за инхалации Спиолто Респимат представлява комбинация от две активни вещества, които са дълготрайно въздействащи бронходилататори. Медикаментът помага на страдащите от кашлица и задух, причинени от ХОББ – Хронична обструктивна  белодробна болест, да дишат по-леко.

Медикаментът Спиолто Респимат спомага за отварянето на дихателните пътища, което улеснява дишането на пациентите. Приема се всеки ден, независимо от моментното състояния на болния. 

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате Спиолто Респимат?

  • Ако сте свръхчувствителни към двете активни вещества – олодатерол и тиотропиум, или към някоя от помощните съставки в медикамента (вижте ги подробно описани по-долу.
  • Ако имате алергия към атропин или подобни на него медикаменти.
  • Ако страдате от астма.
  • Ако страдате от високо кръвно налягане.
  • Ако страдате от сърдечни проблеми.
  • Ако страдате от тиреотоксикоза.
  • Ако страдате от епилепсия.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате аневризма.
  • Ако страдате от бъбречни проблеми.
  • Ако сте с тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако имате тесноъгълна глаукома.
  • Ако имате затруднения с уринирането или проблеми с простатата.
  • Ако ви предстои планова хирургична операция.

Внимание! Инхалаторът Спиолто Респимат може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се много внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Ако веднага след прилагане на медикамента получите хрипове, задух, кашлица, стягане в гърдите спрете прима му и без отлагане се свържете с лекуващия ви лекар. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват със Спиолто Респимат, освен ако лекар не им е позволил.

Какви вещества съдържа медикаментът Спиолто Респимат?

Тиотропиум и олодатерол съответно по 2,5 микрограма на едно впръскване, са активните вещества в това лекарство. Освен това то съдържа още  динатриев едетат, бензалкониев хлорид, хлороводородна киселина за регулиране на Рн, пречистена вода. 

Начин на приложение за лица над 18 години: Спазвайте винаги точно указанията на лекуващия ви лекар. Този медикамент въздейства в продължение на цяло денонощие, затова впръскването се прави само 1 път на ден по 2 впръсквания. Добре е да правите това по едно и също време. Препоръчителната дневна доза НЕ трябва да се превишава.

В листовката на Спиолто Респимат са посочени последователните стъпки за правилното приложение на инхалатора, които трябва да спазвате. НЕ спирайте без консултация с лекар използването на този медикамент – състоянието ви може да се влоши.

Съхранение: Дръжте далече лекарството от достъпа на деца. НЕ го замразявайте. Пълнителят трябва да се замени след 3-месечна употреба, препоръчителни са 6 пълнителя на един ихалатор.

Носител на разрешението за употреба: Boehringer Ingelheim International GmbH – Германия. 

Производители: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG – Германия.

Boehringer Ingelheim Espafia, SA – Испания. 

Средна цена в аптеките 90-91 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *