Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Софанакс – помага при депресии, паника, тревожност, гърчове

Медикаментът Софанакс е предназначен за лечение на смесени тревожно – депресивни състояния, паника, прекомерна тревожност, действа и против гърчове. Лечението на всички подобни здравословни състояния се определя от лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Софанакс?

  • Ако имате алергия към активното вещество или към някоя от помощните съставки в лекарството, както и към бензодиазепинови производни (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате остра дихателна недостатъчност.
  • Ако страдате от миастения гравис на мускулите.
  • Ако имате тежки здравословни проблеми с черния дроб.
  • Ако страдате от синдрома на сънната апнея.
  • Ако страдате от сериозни бъбречни заболявания.

Имайте пред вид, че при продължителен прием може да развиете зависимост към този медикамент. Злоупотребяващите с наркотици и алкохол трябва да са особено внимателни. НЕ спирайте внезапно лечението със Софанакс, а чрез постепенно намаляване, за което ще ви инструктира лекуващият лекар.

Внимание! Този медикамент може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се много внимателно с тях. Описани са в листовката, приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да приемат Софанакс. При бременност плодът може да получи увреждания. При наложително лечение кърменето трябва да бъде прекратено.

НЕ работете с машини, НЕ шофирайте, докато се лекувате със Софанакс.

Какви вещества съдържа медикаментът Софанакс?

Активното вещество в това лекарство е алпразолам. Освен това като помощни вещества то съдържа още натриев бензоат, натриев докузат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, пшеничено нишесте, магнезиев стеарат, колоидален силициев диоксид.

Медикаментът НЕ е подходящ за лица, страдащи от цьолиакия и от лактазна недостатъчност.

Дозировка за лица над 18 години: Винаги спазвайте абсолютно стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Дозировката той ще определи спрямо това какъв здравословен проблем имате – тя е различна за пристъпите на паника, за смесените тревожно-депресивни състояния.

Това лекарство с марката SOPHARMA се изписва със зелена рецепта. Една опаковка съдържа 30 таблетки.

Средна цена в аптеките 5-6 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *