Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Солифенакс – помага при свръхактивен пикочен мехур, често ходеде до тоалетна, при подмокряне

Медикаментът Солифенакс е предназначен за терапия на свръхактивния пикочен мехур. Симптомите на това състояние са –  без предупреждение силен порив за уриниране, подмокряне, често посещение на тоалетната. Лекарството Солифенакс увеличава количеството на урината и помага на страдащите по-дълго да изчакват до посещението на тоалетната.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Солифенакс?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в лекарството – – солифенацин, или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате затруднения в изпразването на мехура и задържате урина.
  • Ако страдате от тежки стомашно-чревни проблеми, в това число и от мегаколон.
  • Ако страдате от миастения гравис – или слабост на мускулите.
  • Ако имате глаукома.
  • Ако сте на хемодиализа.
  • Ако страдате от тежко заболяване на бъбреците.
  • Ако страдате от умерено или тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако страдате от лоша проходимост на храносмилателната система.
  • Ако активността на червата и стомаха ви е намалена.
  • Ако получавате стомашни киселини, ако имате парене зад гръдната кост.
  • Ако имате вегетативна невропатия

Внимание! Медикаментът Солифенакс миоже да причини нежелани странични реакции на организма. Запознайте се внимателно с тях – описани са подробно в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

Предупреждения! НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките. Имайте пред вид, че този медикамент е предназначен за терапия на лица над 18 години. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват със Солифенакс, освен при изключителна необходимост, но само след консултация с лекар.

Този медикамент може да причини замайване и замъгляване на зрението. Ако при вас се проявят такива странични реакции – НЕ работете с машини и НЕ шофирайте.

Какви вещества съдържа медикаментът Солифенакс с марката SOPHARMA?

Солифенацинов сукцинат – по 5 мг във всяка таблетка, които се равняват на 3,77 мг солифенацин, това е активното вещество в лекарството. Освен това като помощни съставки то съдържа още лактоза монохидрат, хипромелоза, царевично нишесте жълт опадрай – или титанов диоксид и хипромелоза, жълт железен оксид, талк, макрогол 8000.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекаря за прием на този медикамент. Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка от 5 мг веднъж на ден, с малко течност, с или без храна. Таблетките НЕ трябва да се чупят, поглъщат се цели. Лечението се спира след консултация с лекар.

Една опаковка от медикамента Солифенакс съдържа 30 филмирани таблетки.

Съхранение: Дръжте Солифенакс винаги далече от достъпа на деца. Специфични изисквания за съхранение този медикамент няма.

Производител и носител на разрешението за употреба: СОФАРМА АД- България.

Средна цена в аптеките 23-24 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *