ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Скоприл – помага при високо кръвно налягане, при сърдечна недостатъчност

Медикаментът Скоприл е предназначен за лечение на високото кръвно налягане. Активното вещество в него – лизиноприл, разширява кръвоносните съдове, с което подпомага работата на сърцето и преноса на кръв до всички части и органи на тялото. Използва се за лечение също така и на сърдечна недостатъчност, хипертония, инфаркт на миокарда.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Скоприл?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате нарушение във функциите на бъбреците.
  • Ако някога сте имали реакция при лечение с АСЕ инхибитори и други подобни медикаменти като: отоци на ръцете, лицето, глезените, гърлото или езика, трудно дишане и преглъщане, или някой ваш близък роднина е имал подобни проблеми.
  • Ако имате стеснени кръвоносни съдове на бъбреците.
  • Ако мате проблемни клапи на сърцето.
  • Ако сърдечният ви мускул е по-голям от обикновеното.
  • Ако пиете таблетки за обезводняване.
  • Ако ви предстоят интервенции под упойка.
  • Ако ви предстои лечение с десенсибилизиращи медикаменти.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Внимание! Медикаментът Скоприл може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са в листовката, приложена във фабричната опаковка на този медикамент.

Имайте пред вид, че приемт на алкохол по време на лечението може да увеличи въздействието на лекарството и да доведе до понижаване на кръвното налягане. НЕ се препоръчва лечението с този медикамент на бременни и кърмещи жени. Ако е наложително – консултацията с лекар е задължителна. Това лекарство НЕ се отразява негативно върху способностите за работа с машини и на шофирането. Но ако почувствате замаяност изчакайте да видите как ще ви действа медикаментът.

Какви вещества съдържа медикаментът Скоприл?

Лизиноприл  като лизиноприл дихидрат 10,89 мг – по 10 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това лекарството съдържа още магнезиев стеарат, безводен калциев хидрогенфосфат, манитол, царевично нишесте, повидон, жълт железен оксид, прежелатинизирано нишесте.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Приемайте таблетките с чаша вода, по едно и също време – важно е. Дозата ще определи лекаря според състоянието ви. НЕ спирайте лечението без консултация с лекар.

Съхранение. Дръжте винаги далече от достъпа на децата.

Носител на разрешението за употреба и производител: ALKALOID-INT d.o.o.- Словения.

Носител на разрешението за употреба: „Алкалоид“ ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *