БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

СЕНСИЛУКС капки за очи – помага при болки, парене, сърбеж, подуване на конюнктивата

Медикаментът СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА е предназначен за терапия на очите. Помага за намаляване на сърбежа, на паренето, дразненето, болките, подуването на конюнктивата. Облекчава дразненето от неинфекциозен характер на окото или очите.

Съдържащият се в медикамента Рутозид е природно вещество – въздейства на стените на най-малките кръвоносни съдове, което нормализира пермеабилитета и повишава здравината им. А Тетризолинът свива дълготрайно съдовете на конюнктивата.

При какви здравословни проблеми помага медикаментът СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА!

Прилага се за терапия на очно дразнене, причинено от прах, вятър, светлина, контактни лещи, козметични продукти, хлорирана вода – или при симптомите на конюнктивална едема и хиперемия. Помага също така при алергични реакции, причинени от свръхчувствителност на пациента към полените.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА?

  • Ако имате алергия към активното вещество тетризолинов хидрохлорид или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от закритоъгълна глаукома.
  • Ако при вас е намалено отделянето на сълзи.
  • Ако очите ви са възпалени от бактериална или вирусна инфекция.
  • Ако имате сухо възпаление на корнеята и конюнктивата.
  • Ако страдате от исхемична болест на сърцето.
  • Ако страдате от хипертония.
  • Ако имате нарушения в сърдечния ритъм.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате повишена функция на щитовидната жлеза.
  • Ако приемате лекарства срещу депресия.

Ако имате някои от изброените здравословни проблеми, НЕ се лекувайте с този медикамент без консултация с лекар.

Предупреждение! Бременните и кърмещи жени могат да се лекуват със СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА само при изключителни случаи и само след консултация с лекар. Това лекарство НЕ се прилага на деца от 2 до 7 годишна възраст. Този медикамент НЕ трябва да се използва по-дълго от две седмици. Ако получите разширение на зениците, НЕ работете с машини и НЕ шофирайте.

Ако през първите два дни от лечението не настъпи подобрение на състоянието ви или то се влоши, спрете медикамента и потърсете консултация с лекар. Забранено е носенето на меки контактни лещи докато се лекувате с тези капки за очи.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Този медикамент може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на препарата.

Какви вещества съдържа медикаментът СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА?

Тетризолинов хидрохлорид – по 0,5 мг в 1 мл разтвор, е активното вещество в този медикамент. Освен това той съдържа още бензалкониев хлорид, рутозид трихидрат, борна киселина, натриев хлорид, динатриев едетат дихидрат, натриев тетраборат, пречистена вода, хлороводородна киселина.

Дозировка за пациенти на 7 години: Спазвайте стриктно указанията не лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1-2 капки два до три пъти на ден – в конюнктивалната торбичка. Препоръчва се да спрете лечението след като симптомите изчезнат. НЕ се прилага по-продължително от две седмици.

При децата над 7-годишна възраст обикновено дозировката е по 1 капка 1-2 пъти на ден.

Съхранение: Дръжте лекарството далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий, в оригиналната опаковка, далече от пряка светлина. Веднага затваряйте флакона след поставянето на капките. НЕ съхранявайте това лекарство в хладилника. Следете срока на годност – след първото отваряне той е САМО 28 дни.

Носител на разрешението за употреба и производител: UNIMED PHARMA Ltd. – Словакия.

Следна цена в аптеките 7-8 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *