БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Сарифезон – помага при главоболие, зъбобол, следоперативна и менструална болка

Медикаментът Сарифезон представлява комбинирани обезболяващи таблетки, които помагат при зъбобол, главоболие, следоперативна болка, менструална болка.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Сарифезон?

  • Ако имате свръхчувствителност към активните вещества или към някои от помощните съставки на това лекарство (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако страдате от остра чернодробна порфирия – това е нарушаване на обмена на желязо-порфириновата част от хемоглобина.
  • Ако страдате от нарушена функция на черния дроб.
  • Ако страдате от синдром на Жилбер.
  • Ако имате нарушено кръвотворене.
  • Ако имате увредена бъбречна функция.
  • Ако страдате от хемолитична анемия.
  • Ако сте бременна и кърмите.

Предупреждение! С този медикамент НЕ се лекуват деца под 12 години, както и новородени. По време на приема на Сарифезон трябва да се ограничава пиенето на алкохол. Не приемайте по-дълго от 7 дни този медикамент. Имайте пред вид, че продължителният прием на препарати против главоболие могат да направят главоболието ви хронично.

Внимание! Това лекарство, което се продава без рецепта, може да предизвика и нежелани странични реакции, някои от които опасни. Запознайте се внимателно с тях – описани са подробно в листовката на медикамента.

Медикаментът Сарифезон НЕ трябва да се приема едновременно с други лекарства, които съдържат паразолонови производни или парацетамол. Лицата, страдащи от астма, хронична уртикария или хронична хрема, трябва да приемат това лекарство внимателно. Производителят съобщава, че са регистрирани случаи на анафилактичен шок и пристъпи на астма.

Сарифезон НЕ влияе отрицателно върху способностите за работа с машини и шофиране.

Какви вещества съдържа медикаментът Сарифезон?

Активните вещества в този медикамент са парацетамол – 250, 00 Caffeine – 50,00 и Propyphenazone – 150,00 мг. Освен това в него като помощни съставки се съдържат още повидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк, кроскармелоза натрий, силициев аморфен диоксид.

Дозировка за възрастни и за лица над 12 години: Лекуващия лекар ще определи дозировката според поносимостта ви към това лекарство и според тежестта на състоянието ви. При възрастните обичайната доза е по 1-2 таблетки един до три пъти дневно. За децата над 12 години – от половин до 1 таблетка един до три пъти на ден с достатъчно количество вода.

НЕ приемайте Сарифезон по-дълго от една седмица. НЕ предозирайте – последиците за здравето ви могат да бъдат много тежки!

Една опаковка от медикамента Сарифезон с марката СОФАРМА съдържа 20 таблетки.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *