Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сандимун НЕОРАЛ – помага след трансплантации на органи и тъкани, при автоимунни заболявания

Медикаментът Сандимун НЕОРАЛ е предназначен да контролира имунната система в случаите, когато на пациентите е извършена трансплантация на костен мозък, на стволови клетки, на вътрешни органи. Той пречи на организма да образува клетки, които биха атакували и отхвърлили трансплантираните тъкани.

Сандимун НЕОРАЛ съдържа циклоспорин – имуносупресор, което е активното вещество в лекарството.

Медикаментът спира и реакцията на имунитета срещу собствените клетки на организма в случаите на автоимунно заболяване, каквито са тежки здравословни проблеми с очите, екземи, псориазис, атопичен дерматит, тежкък ревматоиден артрит и др.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с Сандимун НЕОРАЛ?

  • Ако сте свръхчувствителни към циклоспорина или към някоя от помощните съставки на това лекарство ( вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако приемате лекарства, които съдържат жълт кантарион, босентан и аликсирен, дабигатран етексилат.

Незабавно!

  • Свържете се с лекуващия ви лекар, ако вдигнете температура или имате признаци на инфекция, ако гърлото ви се възпали.
  • Ако имате проблеми с бъбреците.
  • Ако страдате от подагра.
  • Ако имате проблеми с черния дроб.
  • Ако кръвното ви налягане се повиши.
  • Ако нивото на магнезий в организма ви е ниско.
  • Ако нивото на калий в кръвта ви е високо.
  • Ако ви предстои ваксиниране.
  • Ако сте имали или в момента имате проблем с алкохола.
  • Ако страдате от епилапсия.
  • Ако в момента сте бременна или кърмите.
  • Ако сте с инфекция, която не може да се овладее с приеманите лекарства.
  • Ако страдате от рак.

Тъй като медикаментът потиска имунитета се увеличава рискът от заболяване на рак, особено на лимфната система и на кожата. Това налага да се пазите от излагането на ултравиолетова и слънчева светлина, като се обличате с подходящи дрехи, като използвате често кремове с висок защитен фактор срещу слънцето. По време на лечението вашият лекар непрестанно ще наблюдава състоянието ви.

Ако сред описаните по-горе предупреждения някое се отнася за вас НЕ приемайте Сандимун НЕОРАЛ без да се посъветвате с лекуващия ви лекар. С този медикамент с редки изключения НЕ се лекуват деца. Лицата над 65 години приемат този препарат само в изключително крайни тежки случаи – при атопичен дерматит или псориазис.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, включително и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Сандимун НЕОРАЛ може да предизвика и тежки нежелани реакции. Внимателно прочетете какви могат да са те. Описани са най-подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарство.

Имайте пред вид, че Сандимун НЕОРАЛ съдържа алкохол, който може да се отрази негативно върху способността ви да работите с машини и да шофирате.

Какви вещества съдържа медикаментът Сандимун НЕОРАЛ?

Циклоспорин – по 25 мг във всяка капсула, е активното вещество в това лекарство. Освен това в капсулата то съдържа още безводен етанол, алфа-токоферол, пропиленгликол, макроглицеролов хидроксистеарат, рациново масло. Обвивката на капсулата съдържа още титаниев диоксид – Е171, черен железен оксид – Е172, желатин, глицерол 85%, пропиленгликол. Надписът съдържа: алуминиев хлорид хексахидрат, пропиленгликол, натриев хидроксид, изопропанол/изопропилов алкохол, хипромелоза/хидроксипропил метилцелулоза .

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар! НЕ предозирайте! Лекарят ще  съобрази дозата спрямо теглото ви. Освен това тя е различна в случаите на трансплантация или друго заболяване. Не спирайте приема на лекарството, ако лекарят не вие казал. Дневната доза винаги се приема на два пъти. Капсулата се поглъща с вода цяла. Ако без да искате предозирате приема на това лекарство, НЕЗАБОВНО се свържете с лекаря си или отидете до най-близкия спешен медицински център.

Съхранение: Дръжте Сандимун НЕОРАЛ винаги далече от достъпа на деца. Съхранявайте медикамента в оригиналната му опаковка при температура под 25 градуса по Целзий. Капсулата не се взема предварително, а в момента, когато е времето за прием. При отворен блистер ще усетите мирис, който е нормален. Следете крайния срок на годност на лекарството.

Една опаковка от медикамента Сандимун НЕОРАЛ съдържа 50 меки капсули.

Носител на разрешението за употреба: Novartis Pharma GmbH – Германия.

Производител: Lek Pharmaceuticals d.d. – Словения.

Средна цена в аптеките 38-39 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *