ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Триампур композитум – помага при високо кръвно, премахва отоците в тялото

Медикаментът Триампур композитум е предназначен за лечение на артериалната хипертония, на отоци по тялото, които се дължат на здравословни проблеми с черния дроб, бъбреците, сърцето, а също и когато се налага да се попречи на загубата на калий от организма. Използва се и като допълнение към глюкозидното лечение на страдащите от сърдечна недостатъчност.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате Триампур композитум?

  • Ако имате свръхчувствителност към активните вещества в това лекарство – хидрохлоротиазид и триамтерен, а също и към някоя от помощните съставки на в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от анурия – не отделяте урина.
  • Ако страдате от тежки здравословни проблеми на бъбреците.
  • Ако имате остро възпаление на бъбреците.
  • Ако имате камъни в бъбреците.
  • Ако страдате от подагра.
  • Ако функцията на черния ви дроб е тежко увредена – чернодробна кома или прекома.
  • Ако имате повишено или намалено серумно ниво на калция и калия.
  • Ако сте с прекалено ниско налягане.
  • Ако артериите на мозъка ви са втвърдени.
  • Ако обемът на циркулиращата в организма ви кръв е намален – хиповолемия.
  • Ако страдате от коронарна склероза.
  • Ако имате диабет.

Носещите контактни лещи трябва да знаят, че лечението с медикамента Триампур композитум може да намали слъзната течност. Разкажете на лекаря си, ако сте почувствали болки в очите или, че зрението ви е намаляло.

Ако имате някой от изброените здравословни проблеми, консултирайте се с лекуващия ви лекар. А също и ако сте имали рак на кожата или устните или друга кожна лезия по време на лечението с този медикамент. НЕ пропускайте да му споделите какви други лекарства приемате дори да се продават свободно в аптеките.

Внимание! Ако получите тежък задух или затруднено дишане незабавно потърсете лекарска помощ. Имайте пред вид, че лечението с Триампур композитум може да даде положителен резултат при тест за допинг.

Избягвайте прекомерната консумация на алкохол – въздействието на Триампур композитум може да се усили. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с този медикамент. НЕ се препоръчва шофирането и работата с машини.

Внимание! Лечението с медикамента Триампур композитум може да предизвика много сериозни нежелани странични реакции. Прочетете какви могат да са те. Описани с подробно в литовката на лекарството, която е приложена във фабричната му опаковка.

Какви вещества съдържа медикаментът Триампур композитум?

Триамтерен и хидрохлоротиазид – съответно по 25 мг и по 12,5 мг във всяка таблетка, които са активните вещества в лекарството. Освен това то съдържа още картофено нишесте, лактоза монохидрат, поливидон К25, натриев нишестен гликонат, магнезиев стеарат, високодиспергиран сиициев диоксид.

Дозировка за пациенти – младежи и възрастни с тегло над 50 кг: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар, дозировката е индивидуална, като зависи също така дали лекарство се предписва за лечение на високо кръвно или за отводняване на организма. Триампур композитум се приема без дъвчене на таблетките след хранене с малко течност. НЕ спирайте внезапно лечението без да се консултирате с лекуващия ви лекар – обикновено това се прави постепенно.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специални изисквания за съхранение този медикамент няма.

Една опаковка с Триампур композитум съдържа 50 таблетки.

Носител на разрешението за употреба: ЕКОФАРМ ГРУП АД, 1407 София – България.

Производител: ЕКОФАРМ ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 7-8 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *