Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топогин – прилага се за прекъсване на нежелана бременност

Медикаментът Топогин е предназначен за прекъсване на нежелана бременност. Съдържа мизопростол, който омекотява шийката на матката и предизвиква контракции. Това вещество е подобно на простагландина, който здравото тяло на жената произвежда по естествен начин.

При какви здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Топогин?

  • Ако бременността ви не е потвърдена с биологични тестове или ехография.
  • Ако сте свръхчувствителни към мизопростол, към друг простагландин, а също и към някоя от помощните съставки в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • В случай, че първият ден на последната ви менструация е бил преди повече от седем седмици или 49 дни.
  • Ако гинекологът ви има съмнения за извънматочна бременност.
  • Ако имате анемия.
  • Ако страдате от някаква сърдечно-съдова болест.
  • Ако имате заболяване на черния дроб или на бъбреците.
  • Ако страдате от високо кръвно налягане и високи нива на холестерол в кръвта.
  • Ако имате диабет.
  • Ако пушите цигари и сте на 35+ години.
  • Ако имате проблеми със съсирването на кръвта.
  • Ако сте прекарали операция на матката.
  • Ако ви е извършвано цезарово сечение.
  • Ако не можете да вземате мифепристон тъй като Топогинът се комбинира с него.

Имайте пред вид, че преди да приемете първия медикамент – мифепристон, ако сте с спирала, трябва да я махнете. Трябва да се тествате и за Rhesus-фактор. НЕ забравяйте да споделите с лекаря ви какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно.

Внимание! В случай, че не приемате и двете лекарства според указанията на лекаря ви прекъсването на бременността може да е неуспешно, а плодът да получи увреждания. Рисковете при неуспешно прекъсване на бременността се увеличават, ако приемът на лекарството започне след 49-я ден от първия ден на последната ви менструация, ако бременността ви е напреднала, ако медикаментът не се приема перорално.

Продължаването на бременността изисква редовно пренатално лекарско наблюдение. Ако пък решението ви е да прекъснете бременността лекарят ще ви обясни с каква процедура може да стане това. Избягвайте ново забременяване преди появата на редовна менструация. Необходимо е да ползвате контрацептиви непосредствено след прекъсването на бременността. Кърмещите жени НЕ трябва да приемат това лекарство.

Предупреждения! Медикаментът Топогин може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни и опасни. Прочете много внимателно какви могат да са те и как да реагирате. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на медикамента.

Медикаментът Топогин може да причини замайване, което се отразява неблагоприятно на шофирането и на работата с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът Топогин?

Мизопростол – по 400 мигрогарама в таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен него то съдържа още хипромелоза, микрокристална целулоза, хидрогенирано рициново масло, натриев нишестен гликолат – тип А.

Дозировка на лекарството Топогин: Спазвайте точно указанията на лекаря ви! Дозата е една таблетка с чаша вода от 36 до 48 часа след като сте взели мифепристон от 600 мг. Трябва да сте в покой най-малко три часа след изпиването на таблетката. В случай, че до половин час повърнете, веднага се консултирайте с лекаря си. Ако не спазвате точно предписаната ви схема за начина на прием на медикамента рисковете се увеличават.

Съхранение: Дръжте далече медикамента от достъпа на деца при температура по-ниска от 25 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Exelgyn – Франция

Производители: Nordic Pharma BV – Нидерландия

Q Pharma AB – Швеция

Средна цена в аптеките 16-17 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *