ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топилекс – помага за лечението на епилептични пристъпи, предпазва от мигрена

Медикаментът Топилекс се използва при деца над 6 години и при възрастни за лечение на епилептични пристъпи, а също и за профилактика на главоболие, причинявано от мигрена. Прилага се както за самостоятелна терапия, така в комбинация с други лекарства.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Топилекс?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство – топирамат, или към някое от помощните вещества в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна или във фертилна възраст НЕ бива да го използвате за профилактика на мигрена.
  • Ако имате камъни в бъбреците.
  • Ако сте на диализа.
  • Ако имате метаболитна ацидоза.
  • Ако страдате от болести на черния дроб.
  • Ако имате глаукома.
  • Ако са налице проблеми с растежа.
  • Ако сте на кетогенна диета – с много мазнини.
  • Ако сте бременна или във фертилна възраст – за лечение на епилепсия.

Имайте пред вид, че приемът на медикамента Топилекс не бива да се спира без консултация с лекар.

Внимание! Ако по време на лечението ви се появят мисли за самоубийство или самонараняване НЕЗАБАВНО се консултирайте с лекуващия ви лекар! Също при лечението на възрастен, който губи тегло или дете, при което се забавя растежа, консултацията с лекар е задължителна.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря какви други лекарства пиете, в това число и за такива, които се продават без рецепти. Направете си списък с всички медикаменти, които приемате и го покажете на лекуващия ви лекар.

Този медикамент може да се приема без или със храна, но с много течности, иначе рискувате да се образуват камъни в бъбреците ви. Избягвайте алкохола. Бременните НЕ трябва да се лекуват с Топилекс, защото могат да увредят плода. Ако сте във детеродна възраст трябва да използвате препоръчана от лекар контрацепция преди да се лекувате с Топилекс. Не бива да кърмите докато се лекувате с този медикамент.

Топилекс се отразява неблагоприятно на способността за шофиране и за работа с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът Топилекс?

Всяка една таблетка съдържа по 25 мг топирамат, което е активното вещество в това лекарство. Освен това ядрото на таблетката съдържа още манитол, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат – тип А, кросповидон, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат, карнаубски восък, повидон.

Покритието на таблетката съдържа още лактоза мнохидрат, талк, макрогол 4000, титанов диоксид.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанията на лекуващия ви лекар. По принцип лечението с медикамента Топилекс започва с по-ниска доза, която се определя от лекаря. Няма значение дали преди, след или по време на храненето ще изпиете лекарството. Приемът на много течности е много важен с цел да предпазите бъбреците си от образуване на камъни. При предозиране незабавно трябва да потърсите консултация с лекар.

Съхранение: Винаги далече от достъпа на деца. Съхранявайте медикамента при температура по-ниска от 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: G. L. Pharma GmbH – Австрия

Производители: G.L. Pharma GmbH – Австрия

Pharmathen S.A. – Гърция

Pharmathen International S.A – Гърция

Средна цена в аптеките 5-6 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *