ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тобром капки за очи – помагат при инфекции на очите, причинени от бактерии

Медикаментът Тобром представлява капки за очи, които се прилагат за лекуване на възпалителни процеси на очите и придатъците им, причинени от бактерии.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тобром?

  • Ако сте алергични към активното вещество в тома лекарство – тобрамицин, или към някоя от помощните съставки в него.
  • Ако сте бременна или кърмачка.
  • Ако детето ви е под 3-годишна възраст.

Предупреждения! Имайте пред вид, че медикаментът Тобром е предназначен САМО за локално лечение на едното или на двете очи. Лекарството НЕ трябва да се инжектира в очите. Продължителното лечение с този медикамент може да предизвика бързо размножаване на нечувствителни към лекарството бактерии, включително и на гъбички. Поради това използвайте лекарството толкова време, колкото вие предписано от лекаря.

НЕ спирайте преждевременно лечението, без да сте се посъветвали с лекар. Ако не почувствате подобрение също трябва да се консултирате с лекар.

Внимание! Медикаментът Тобром може да предизвика нежелани странични реакции, сред които са сърбеж, зачервяване на конюнктивата, локална интоксикация, подуване на клепачите. При такива реакции трябва да се консултирате с лекуващия ви лекар.

Лицата, които носят контактни лещи трябва да ги свалят, преди да си поставят капките. Преди да ги върнете отново е необходимо да изчакате поне 15 минути. Консервантът в този медикамент може да измени цвета на лещите.

Като помощно вещество медикаментът Тобром с марката ADIPHARM съдържа борна киселина, поради което не се препоръчва за лечение на малки деца под три години и бебета.

Шофьорите и работещите с машини трябва да имат пред вид, че веднага след поставянето на капките зрението им може да се замъгли. Изчакайте да се избистри, преди да предприемете такива действия.

Начин на приложение: Спазвайте точно предписанията на лекуващия ви лекар. При леки и по-умерени възпалителни процеси обичайната доза е по 1 или 2 капки на всеки четири часа в засегнато око. При тежките състояния лекарят в началото може да увеличи дозата на 2 капки на всеки 1 час докато настъпи подобрение. След това дозата постепенно се намалява до пълното спиране на лечението. Само лекар трябва да определи продължителността на лечението.

В листовката на медикамента Тобром стъпка по стъпка е описана последователността за правилното поставяне на капките Тобром, които трябва да спазвате.

Средна цена в аптеките 10-11 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *