Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тимлатан – помага при откритоъгълна глаукома, понижава вътреочното налягане

Медикаментът Тимлатан е предназначен за лечението на очната хипертензия, известна още и с названието откритоъгълна глаукома. Тези състояния са характерни с повишаване на вътреочното налягане, което се отразява неблагоприятно на зрението. Това лекарство се предписва в случаите, когато други медикаменти не са повлияли положително.

Медикаментът Тимлатан е съставен от две активни вещества – тимолол и латанопрост. Първото е бета-блокер. Второто е от групата на простагландиновите аналози. Тимолол забавя образуването на течност в очите, латанопрост-та увеличава оттока на течността към кръвта.

С медикамента Тимлатан се лекуват само лица над 18-годишна възраст.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тимлатан?

  • Ако сте свръхчувствителни към някое от активните вещества или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате сериозни сърдечни проблеми.
  • Ако страдате от коронарна болест на сърцето.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако имате ниско кръвно налягане.
  • Ако сърдечният ви ритъм е нарушен.
  • Ако страдате от стенокардия.
  • Ако страдате от астма, тежък обструктивен хроничен бронхит, продължителна кашлица.
  • Ако страдате от лошо кръвообращение – синдром или болест на Рейно.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате свръхактивност на щитовидната жлеза.
  • Ако ви предстои очна операция, или сте оперирани в миналото.
  • Ако имате замъглено виждане, болка, дразнене или възпаление в очите.
  • Ако имате очна сухота.
  • Ако страдате в момента или сте страдали от вирусна инфекция на очите.
  • Ако сте получавали много сериозни алергични реакции, които се лекуват в болнични условия.
  • Ако ви предстои хирургична операция.

Внимание! Медикаментът Тимлатан може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те – описани са подробно в листовката на лекарството, приложена във опаковката му.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, включително и за такива, които се продават без рецепта. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с медикамента Тимлатан, освен ако лекар сметне това за необходимо. Това лекарство няма специални изисквания за времето на приема или храненето.

За кратко при лечението с медикамента Тимлатан зрението ви може да се замъгли. Докато отново не се избистри НЕ шофирайте и не работете с никакви машини. Ако носите контактни лещи трябва да ги свалите преди приема и да изчакате минимум 15 минути преди отново да си ги поставите.

Какви вещества съдържа медикаментът Тимлатан?

В един мл от тези капки за очи се съдържат по 50 микрограма латанопрост и по 6,8 мг тимололов малеат, които се равняват на 5 мг тимолол. Една капка съдържа около 1,5 микрограма латанопрост и 150 мкгр тимолол.

Това са активните вещества в медикамента. Заедно с тях той съдържа още бензалкониев хлорид, натриев хлорид, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, пречистена вода, натриев хидроксид (или хлороводород на киселина 1М за корекция на pH).

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекаря или фармацевта. Обичайната препоръчителна доза е по 1 капка веднъж на ден в окото или в двете очи, ако и двете са засегнати. По-честото прилагане може да намали ефективността на лечението.

Внимание! В листовката на Тимлатан са описани подробно 8-те последователни стъпки при капването на лекарството в очите. Спазвайте ги точно.

Съхранение: Дръжте това лекарство винаги далече от достъпа на деца! Преди първото отваряне на медикамента той се съхранява в хладилник при температура 2 до 8 градуса. След отварянето – при температура по-ниска от 25 градуса.

4 седмици след първото отваряне неизползваният остатък от лекарството се изхвърля! заради опасност от инфектиране на очите.

Носител на разрешението за употреба: PharmaSwiss Ceska republika s.r.o. Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha – Чешка Република.

Производител: SC ROMPHARM Company SRL, 1A Eroilor Street, 075100 Otopeni – Румъния.

Средна цена в аптеките 6-7 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *