Тантум флу – помага при грип, настинка, висока температура, запушен нос, зачервено гърло

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Медикаментът Тантум флу с вкус на лимон е предназначен за облекчаване на симптомите на зачервено гърло, главоболие, запушен нос, за снижаване на високата температура, причинена от грип и настинки. Сашетата съдържат парацетамол, който действа доказано като аналгетик срещу болки.

Предназначен е за лица над 12 години. Имайте пред вид, че ако след приема на Тантум флу в продължение на три дни на почувствате подобрение или пък се влошите, това е знак, че трябва да се консултирате с лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тантум флу?

  • Ако страдате от сериозно сърдечно заболяване.
  • Ако сте свръхчувствителни към парацетамол или към някоя от другите съставки в това лекарство (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако щитовидната ви жлеза е свръхактивна.
  • Ако страдате от хипертония.
  • Ако сте приемали през последните две седмици инхибитор срещу депресия.
  • Ако приемате други лекарства за очи и за отпушване на носа.
  • Ако имате здравословни проблеми с бъбреците или с черния дроб.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате недобро кръвообращение на пръстите на краката и ръцете, които побеляват и изтръпват.
  • Ако страдате от уголемена простата.
  • Ако страдате от закритоъгълна глаукома.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Тантум флу НЕ трябва да се приема с други лекарства, съдържащи парацетамол – над 6 до 8 гр парацетамол, защото това може да причини увреждания на черния ви дроб. Увреждане може да настъпи и при по-ниски дози, ако по време на лечението с парацетамол пиете алкохол или някакво друго лекарство. Продължителната злоупотреба с алкохол увеличава токсичността на парацетамола. Рискът е най-голям за лицата, които се въздържат от алкохол само за 12 часа. Тантум флу НЕ се препоръчва на бременни и кърмещи жени.

Този медикамент не пречи на работата с машини и на шофирането.

Предупреждение! Тантум флу може да предизвика нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа лекарството Тантум флу?

Парацетамол – по 600 мг и фенилефринов хидрохлорид – по 10 мг, който се равнява на 8,2 мг фенилефрин, са активните вещества във всяко едно саше. Освен това медикаментът съдържа още като помощни вещества безводна лимонена киселина, захароза, натриев цитрат, натриев цикламат, царевично нишесте, захарин натрий, колоиден безводен силициев диоксид, аскорбинова киселина, куркумин на прах 5 % P-WD плюс сироп от изсушена глюкоза, аромат на лимон.

Имайте пред вид, че този медикамент съдържа захароза и глюкоза. Не се лекувайте с него, ако имате непоносимост към тях. Освен това съдържа още 112,9 мг натрий във всяко саше, което количество се равнява на 5,6 на сто от максималната препоръчителна доза за възрастен на натрий за един ден.

Дозировка за лица над 12 години: Приемайте медикамента точно според препоръките на лекаря ви. Препоръчителната доза е по 1 саше, разтворено в 150 мл студена или топла вода през 4 до 6 часа, но не повече от 4 сашета за денонощие. По желание разтворът може да се подслади.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, която го предпазва от слънчевата светлина и от влага, при температура под 25 градуса.

Носител на разрешението за употреба: Анджелини Фарма България ЕООД.

Производител: A.C.R.A.F. S.p.A. – Италия.

Средна цена в аптеките 12-13 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *