Тамсударт – помага при уголемена простата и затруднено уриниране

Медикаментът Тамсударт е предназначен за лекуване на мъжете, страдащи от доброкачествена хиперплазия, иначе казано – уголемяване на простатата. Това състояние се предизвиква от изработването в мъжкия организъм на прекомерно количество от хормона дихидротестостерон. Този медикамент съчетава в себе си две различни лекарства със същото предназначение.

Хиперплазията води след себе си такива симптоми като чести позиви за уриниране и затруднено освобождаване на урината. Това състояние не трябва да се оставя без да се лекува, защото така може да се стигне до остро задържане на урината, което изисква спешно лечение, а понякога и хирургично.

Медикаментът Тамсударт намалява уголемената простата, облекчава свързаните с хиперплзията проблеми. Мускулите на жлезата се отпускат, урината преминава през уретрата по-лесно.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Тамсударт?

  • Ако сте алергични към активните вещества или към някоя от помощните съставки на това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако нямате навършени 18 години.
  • Ако сте свръхчувствителни към фъстъци или соя.
  • Ако страдате от сериозно заболяване на черния дроб.
  • Ако страдане от ниско кръвно налягане.
  • Ако припадате поради ортостатична хипотония.
  • Ако страдате от тежко бъбречно заболяване.
  • Ако имате сърдечно-съдови проблеми.
  • Ако ви предстои операция на катаракта на очите.

Внимание! Жените, децата, младежите НЕ бива да докосват повредените капсули на Тамсударт – активното вещество в лекарството може да проникне през кожата им. При неволен контакт веднага измийте съответна зона с вода и сапун. При полов акт използването на презерватив е задължително.

Медикаментът Тамсударт може да предизвика напрежение и уголемяване на гърдите. Ако това се случи на вас, ако напипате бучки в гърдите си или ако от тях потече секрет, незабавно потърсете лекарска помощ. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, дори да са на свободна продажба.

Внимание! Лекарството Тамсударт може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които изключително сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те преди да започнете лечение с него.Тези реакции са описани подробно в листовката на медикамента, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Тамсударт?

Дутастерид и тамсулозинов хидрохлорид съответно по 0,5 мг и по 0,4 мг във всяка капсула са активните вещества в това лекарство, както и тамсулозинов хидрохлорид. Като помощни вещества  обвивката на твърдата капсулата съдържа още черен, червен и жълт железен оксид, желатин, титанов диоксид. Меката желатинова капсула съдържа бутилхидрокситолуен, пропиленгликол монокаприлат тип II, глицерол, желатин, титанов диоксид, лецитин или соево масло, средни вериги на триглицерин.

Пилетите тамсолозин съдържат метакрилова киселина – етил акрилат 1:1 дисперся 30%, микрокристална целулоза, дибутил себакат, силциев диоксид, полисорбат 80, калциев стеарат – колоиден безводен, черно печатарско мастило – шеллак, пропиленгликол, черен железен оксид, калиев хидрооксид, концентриран разтвор на амоняк.

Алергичните да имат пред вид, че тамсударт съдържа лецитин от соя, в който може да има и олио от соя. Съдържа още и натрий – по-малко от 23 мг в една капсула, което на практика означава, че не съдържа натрий.

При някои пациенти лечението с Тамсударт може да причини замайване, което може да се отрази негативно при работа с машини и при шофиране.

Дозировка: Спазвайте без отклонения предписанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза е по 1 капсула на ден половин час след едно и също дневно хранене с вода. НЕ дъвчете капсулите – това може да ви причини възпаление на гърлото и устата. НЕ спирайте без консултация лечението.

Съхранение: Винаги далече от достъпа на деца при температура под 30 градуса. Имайте пред вид, че след първото отваряне на опаковката годността на това лекарство става 90 дни.

Носител на разрешението за употреба: STADA Arzneimittel AG – Германия.

Производител: STADA Arzneimittel AG – Германия.

Средна цена в аптеките 27-28 лев

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *