Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тамстерид – за лечение на мъже с доброкачествено уголемяване на простатата

Медикаментът Тамстерид се прилага при лекуване на мъже с доброкачествена хиперплазия – уголемяване на простатата. Това често разпространено състояние се дължи от изработването на прекалено голямо количество от хормона дихидротестостерон в организма. Тамстерид съчетава две активни вещества.

Хиперплазията води след себе си често ходене до тоалетната, вяла и бавна струя, трудно освобождаване на урината. Без съответното лечение може да се стигне до остро задържане на урина, което състояние изисква спешно лекуване.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тамстерид?

  • Ако сте алергични към двете активни вещества или към някоя от помощните съставки на това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако нямате навършени 18 години.
  • Ако страдате от ниско кръвно и свързаното с него замайване, ако имате ортостатична хипотония – премаляване.
  • Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако страдате от тежко заболяване на бъбреците.
  • Ако ви предстои операция на очите.

Внимание! Жени, младежи и деца НЕ трябва да пипат наранените капсули на медикамента Тамстерид – това лекарство може да прониква през кожата. При неволно докосване без никакво бавене измийте съответната зона обилно с вода и сапун. Задължително е използването на презервативи при полов контакт, тъй като остатъци от лекарството се откриват в спермата на лекуващите се с Тамстерид. Ако ви е предписано изследване на простатно-специфичния антиген не заравяйте да споделите на лекаря си, че пиете Тамстерид. Мъже, които приемат дутастерид са получавали по-често карцином на простатата, спрямо онези, които не са се лекували с дутастерид.

Медикаментът Тамстерид може да стане причина за напрежение и уголемяване, за бучки, за секрет от зърната – при такива случаи веднага трябва да се консултирате с лекар. Не забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти пиете, дори свободно да се продават в аптеките.

Внимание! Този медикамент може да причини нежелани странични реакции, някои от които тежки и много опасни. Прочете внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на Тамстерид. Бременните жени не трябва да докосват капсулите на този медикамент, който прониква през кожата и може да увреди мъжкия ембрион.

При някои пациенти Тамстерид причинява замайване, което може да се отрази негативно на работата с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Тамстерид?

Тамсулозинов хидрохлорид и дутастерид съответно по 0,4 мг и 0,5 мг във всяка таблетка са активните вещества в това лекарство. Освен това като помощни съставки в него влизат още бутилхидрокситолуен, пропиленгликолов монокаприлат, етилакрилат и съполимер на метакриловата киселина – 30% дисперсия, мкрокристална целулоза, дибутилсебакат, колоиден безводен силициев оксид, полисорбат 80, калциев стеарат, глицерол, желатин, средноверижни триглицериди, лецитин, жълт, червен и черен железен оксид, шеллак, концентриран разтвор на амоняк, калиев хидроксид, пропиленгликол.

Имайте пред вид, ако сте алергични към фъстъци или соя, че този медикамент съдържа лецитин от соя, в който може да има и масло от соя.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви специалист. Препоръчителната доза е по една капсула на ден половин час след хранене по едно и също време с вода, без да се дъвче – иначе гърлото и устата ви могат да се възпалят. След първото отваряне на опаковката това лекарство НЕ трябва да се приема след 90-я ден.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, която го предпазва от въздействието на светлината, при температура по-ниска от 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Екофарм Груп АД – България.

Производител: Екофарм ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 25-26 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *