БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

УНИТИМОЛОЛ колир – помага при лечението на повишеното вътреочно налягане

Медикаментът УНИТИМОЛОЛ колир е предназначен за лечение на повишеното вътреочно налягане. Вискозитетът на лекарството намалява дразненето в очите. Напълно отстранява или намалява сухотата в очите. Този медикамент е подходящ както за възрастни, така и за деца над 8 години.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента УНИТИМОЛОЛ колир?

  • Ако страдате или сте страдали от астма, дългогодишна кашлица, затруднения в дишането, ХОББ – Хронична обструктивна белодробна болест.
  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в този медикамент – тимолол, или към някоя от помощните му съставки (вижте ги по-дуло подробно описани).
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност, аритмия, забавена сърдечна дейност.
  • Ако сте получили дистрофични промени на роговиците.
  • Ако страдате от язвена болест.
  • Ако страдате от ниско кръвно налягане.
  • Ако поради коронарни заболявания получавате задъхване, задух или стягане в гръдния кош.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако щитовидната ви жлеза е хиперактивна.
  • Ако ви предстои хирургична операция.
  • Ако сте бременна или кърмите.

Лечението на деца с медикамента УНИТИМОЛОЛ колир се прилага само при специални случаи и единствено по предписание на лекар. Споделете с лекаря си ако приемате и други лекарства дори да са на свободна продажба в аптеките. Този медикамент може да намали остротата на зрението ви, поради което след прилагането му НЕ трябва да работите с машини и да шофирате.

УНИТИМОЛОЛ колир съдържа бензалкониев хлорид, който може да промени цвета на меките контактни лещи. Поради тази причина преди прилагане на лекарството те трябва да се свалят и да се поставят отново минимум след 15 минути.

Внимание! Ако след употребата на УНИТИМОЛОЛ колир почувствате болка или парене в очите, особено, ако страдате от сухи очи, задължително се консултирайте с лекуващия ви лекар. Този медикамент може да причини и нежелани странични реакции, някои от които изключително сериозни! Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в оригиналната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът УНИТИМОЛОЛ колир?

Тимолол е активното вещество в това лекарство – по 5 мг в 1 мл от разтвора (тимоолол млеат 6,8 мг). Освен това в него като помощни съставки се съдържат още хипромелоза, натриев дихидрогенфосфат, динатриев фосфат додекахидрат, вода за инжекции, бензалкониев хлорид като консервант.

Дозировка: Спазвайте без отклонения точно предписанията на вашия лекар. За деца над 8 години и за възрастни препоръчителната доза е по 1 капка два пъти на ден през 12 часа. Лечението обикновено е продължително. Спрете го само след консултация с лекар.

Забележка: В листовката на лекарството последователно са описани стъпките, които трябва да спазвате при лечението с медикамента УНИТИМОЛОЛ колир.

Съхранение: Извън хладилник, далече от достъпа на деца, на сухо място. След първото отваряне на лекарството годността му трае само 28 дни.

Носител на разрешението за употреба и производител: UNIMED PHARMA spol. s. r.o., Orieskova 11821 05 – Bratislava.

Средна цена в аптеките 5-6 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *