Ултравас – намалява нивото на лошия холестерол в кръвта, повишава добрия

Медикаментът Ултравас е предназначен да коригира нивото на мазнините в кръвта – липидите. Най-голямото количество от тях се пада на холестерола. Има лош, но има и добър холестерол. Този медикамент увеличава добрия и редуцира лошия холестерол, подобрява способностите на организма да отстранява от кръвта лошия холестерол.

С Ултравас се лекува високият холестерол не само на възрастни, но и на деца над 6 години и младежи. Това лечение не променя необходимостта от физическа активност и хранене, което понижава холестерола. Имайте пред вид, че наличието му в кръвта повишава рисковете от получаване на инфаркт и инсулт. Коварството на високия холестерол се състои в това, че той не причинява никакви симптоми и поради това хората не го усещат.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Ултравас?

  • Ако имате алергия към активното вещество розувастатин или към някоя от помощните съставки в лекарството (вижте ги изброени подробно по-долу).
  • Ако страдате от заболяване на черния дроб.
  • Ако имате сериозни здравословни проблеми с бъбреците.
  • Ако кърмите или сте бременна.
  • Ако получавате необясними и повтарящите се болки в мускулите.
  • Ако имате здравословни проблеми с щитовидната жлеза.
  • Ако пиете големи количества алкохол редовно.
  • Ако сте азиатци.
  • Ако сте по-възрастни от 70 години.
  • Ако страдате от тежка дихателна недостатъчност.

Не забравяйте да споделите с вашия лекар какви други лекарства пиете, дори ако се продават свободно в аптеките. Той ще определи правилното лечение и дозировка за вас.

Внимание! Медикаментът Ултравас може да причини нежелателни странични реакции, някои от които много сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са в листовката, която е приложена в опаковката на това лекарство. Ултравас с марката NOBEL не се отразява или се отразява леко на способността за работа с машини и шофиране. Не правете това, ако се почувствате замаяни.

Какви вещества съдържа лекарството Ултравас?

Розувастатин е активното вещество в този медикамент – по 20 мг. розувастатин калций във всяка таблетка. Като помощни съставки в него има още калциев карбонат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, Хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, кросповидон. Освен това този медикамент съдържа натрий под 0.01 мг на една доза.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанието на лекаря ви. Началната доза обикновено е от 5 или от 10 мг. Ултравас. Само лекар може безопасно за здравето ви да повишава дозата. Обичайната дневна препоръчителна доза е по 20 мг веднъж през деня. Приема се с вода или друга безалкохолна напитка, със или без храна, желателно е по едно и също време.

Съхранение: При температура под 30 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца в оригиналната опаковка.

Носител на разрешението за употреба и производител: НОБЕЛ ФАРМА ЕООД – България

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *