Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВОЛТАРЕН ФОРТЕ гел – помага при възпаления на мускулите и ставите, облекчава болката

Медикаментът ВОЛТАРЕН ФОРТЕ е създаден с цел да намалява възпаленията, болките и отоците на мускулите и ставите. Активното вещество в него – нестероидно противовъзпалително, след втриване, бързо прониква през кожата и достига болезнените тъкани. Помага при травми на ставите и мускулите като изкълчвания, навяхвания, натъртвания, разтежения. Подобрява подвижността. Подходящ е както за възрастни, така и за деца над 14-години.

При какви проблеми помага медикаментът ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел?

  • При травми на ставите и мускулите.
  • При болки в гърба.
  • При спортни травми.
  • При така наречения тенис лакът – възпаление на сухожилието.
  • При отоци на лактите и коленете.
  • При по-леките форми на артрит на пръстите и коленете.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел?

  • Ако имате алергия към нестероидните противовъзпалителни медикаменти като ацетилсалицилова киселина, ибупрофен, с които се лекуват възпаления и висока температура (вижте подробно какви вещества съдържа това лекарство по-долу).
  • Ако бременните са в последния триместър.
  • Ако сте бременна и кърмите.
  • Ако сте под 14-годишна възраст.
  • Ако имате порезни рани по кожата.

Внимание! Това лекарство може да причини и нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката на този гел, приложена във фабричната опаковка.

Какви вещества съдържа ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел?

Диклофенак диетиламин е активното вещество – по 23,2 мг във всеки грам от лекарството. Освен това то съдържа още карбомер, бутилхидрокситолуен, кокоилкаприлокапрат, изопропилов и олеилов алкохол, диетиламин, пропиленгликол, пречистена вода, аромат на евкалипт.

Начин на приложение на медикамента ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел

Точно по указанията на лекаря ви или инструкциите в листовката на лекарството. Този гел е предназначен за втриване единствено в кожата. Сутрин и вечер се намазва болезнената зона. Облекчението продължава около 12 часа. Изтискайте малко количество гел – с размер на череша или орех и разнесете върху болезнената зона.

След процедурата най-напред ръцете се изтриват с попиваща хартия, след което старателно се измиват. Пазете очите и устата! НЕ се къпете докато гелът още не е изсъхнал.

НЕ използвайте ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел повече от две седмици при ставни и мускулни травми и повече от 3 седмици – при артрит. НЕ прилагайте двойна доза в случаите на пропускане на терапията.

Съхранение: Няма специални изисквания за съхраняването на ВОЛТАРЕН ФОРТЕ 2,32% Гел. Винаги го дръжте далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба: laxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co. Waterford – Ирландия.

Производител: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG – Германия.

Средна цена в аптеките 18-19 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *