Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки за очи Визитрав – за лечение на високото налягане вътре в очите на възрастни и деца

Медикаментът Капки за очи Визитрав е предназначен за лечение на налягането вътре в очите както при възрастни, така и при младежи и бебета от 2 месеца нагоре. Може да се комбинира и с бета-блокери, които също намаляват вътреочното налягане. Това състояние трябва да се лекува, тъй като може да причини заболяването глаукома.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Капки за очи Визитрав?

  • Ако имате алергия към активното вещество или към някоя от неговите помощни съставки (вижте по-долу подробно какво съдържа това лекарство).
  • Ако сте имали операция на катаракта.
  • Ако ви се възпаляват очите – увеит или ирит.
  • Ако страдате от астма.
  • Не прилагайте тези капки, ако носите меки контактни лещи. Свалете ги, поставете лекарството и изчакайте 15 минути.

Имайте пред вид, че Капки за очи Визитрав може да промени цвета и броя на миглите ви, да увеличи дебелината и дължината им, както и да предизвика растеж на тъканите или космите около очите. Може да промени и цвета на ириса и това да е за постоянно. Може да промени и цвета на кожата около очите. Бременните и кърмачките НЕ трябва да се лекуват с Визитрав без консултация с лекар. Споделете с лекаря са какви други лекарства приемате дори да са на свободна продажба в аптеките.

Медикаментът Капки за очи Визитрав може временно да замъгли зрението. Изчакайте то отново да се избистри и едва тогава шофирайте или работете с машини.

Внимание! Медикаментът Капки за очи Визитрав може да причини нежелани странични реакции, някои от които сериозни. Ето защо задължително и много внимателно прочетете какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, която е приложена в опаковката на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Капки за очи Визитрав?

Травопрост е активното вещество – по 40 микрограма във всеки милилитър от разтвора. Освен него лекарството съдържа още натриев хлорид, макроголглицеролов хидрокснстеарат 40, Е1520 – пропиленгликол, Е421 – манитол, Е284 – борна киселина, пречистена вода, натриев хидроксид за регулиране на рН.

Как да се лекувате с Капки за очи Визитрав?

Не се отклонявайте от начина и дозировката, които ви е посочил лекарят. Не спирайте без консултация лечението по собствена преценка. В листовката на лекарството с ясни илюстрации е обяснено как точно да поставяте капките в окото си. Внимателно се запознайте с тях.

Дозировка: Препоръчителната доза е по 1 капка на ден в едното око. Поставя се и в другото само по указания на лекар.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца. НЕ използвайте лекарството след изтичане на срока му за годност. Лекарството се ИЗХВЪРЛЯ след 4 седмици от първото отваряне на флакона. Запишете си датата на отварянето.

Носител на разрешението за употреба: BAUSCH + LOMB IRELAND LIMITED – Ирландия.

Производители: JADRAN – GALENSKILABORATORIJ d.d. – Хърватия.

PHARMATHEN S.A. – Гърция.

Средна цена в аптеките – 19-20 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *