ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Витамин В6 – помага при лечението на алкохолизъм, заболявания на червата, изгаряния

Медикаментът Витамин В6 се прилага за профилактика и лечение на здравословни проблеми, предизвикани от дефицита му в организма. Недостигът на Витамин В6 може да причини сидеробластна анемия, себореен дерматит, напукване на устните, неврологични нарушения. Лекуването на някои други заболявания с лекарства също могат да причинят дефицит на Витамин В6 в организма.

Освен това Витамин В6 се прилага още за лечение при изгаряния, алкохолизъм, при заболявания на червата, предизвикващи диария, при повишена функция на щитовидната жлеза, при лица на хемодиализа, при оперативно отстраняване н стомаха.

Във филмираните таблетки на Витамин В6 се съдържа веществото пиридоксин хидрохлорид от групата на витамините. В природата то се съдържа в житните и бобовите храни, зеленчуците, яйцата, месото. Пиридоксинът е нужен на организма за нормалното функциониране и развитие на черния дроб, нервната система, за производството на клетки на имунната система и на еритроцитите. Поддържа нормален тонуса на мускулите, подпомага нормалното функциониране на храносмилателната система, на очите и на кожата.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с Витамин В6?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в това лекарство или към някое от помощните вещества в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте алергични към други лекарства или храни.
  • Ако пиете и други медикаменти.
  • Ако страдате от някаква хронична болест.

Внимание! Пиридоксинът във Витамин В6, приеман продължително време във високи дози, може да стане причина за развитие на периферни невропатии. Този медикамент може да предизвика и други нежелани странични реакции. Поради това прочете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на това лекарство.

Бременните жени могат да се лекуват с Витамин В6 само след консултация с лекар. Кърмещите трябва да спрат приема на това лекарство. Витамин В6 не пречи на работата с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Витамин В6?

25 мг пиридоксин хидрохлорид, което е активното вещество в този лекарствен продукт. Освен това Витамин В6 съдържа като помощни съставки още лактоза монохидрат, пшеничено нишесте, микрокристална целулоза, Е110 – Опадрай жълт, повидон, магнезиев стеарат, талк.

Ако страдате от непоносимост към лактозата или глутен – консултирайте се с лекар, преди да предприемете лечение с Витамин В6.

Дозировка: Продължителността на лечението и дозата се определят единствено от лекар. Иначе обичайната доза при възрастните е от 2 до 4 таблетки на ден. При децата по 1 до 2 таблетки на ден.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, в оригиналната опаковка, на сухо място, далече от преки слънчеви лъчи, далече от достъпа на деца.

Един блистер от този лекарствен продукт Витамин В6 съдържа по 20 броя таблетки.

Носител на разрешението за употреба и производител: Софарма АД- България.

Средна цена в аптеките 2-3 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *