Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джинджифил, чесън и мед: лечебна рецепта срещу висок холестерол

В тази статия ще ви запознаем с лесна и ефективна рецепта за висок холестерол, с която ще държите нивата на вредния холестерин под контрол

рецепта за висок холестерол
Народната медицина предлага множество рецепти за справяне със завишените нива на холестерол

Ако са ви диагностицирали с висок холестерол, на първо място трябва да промените навиците и начина си на живот. Идеалната комбинация е здравословно хранене и редовно движение. В същото време трябва да се откажете от пушенето и да сведете до минимум (или напълно да премахнете) консумацията на алкохол. Да преминете на средиземноморска диета не е лоша идея, но трябва да запомните, че най-важното е да следвате препоръките на лекаря си.

Експертите от „Испанската фондация за сърдечни заболявания” дават следните препоръки за хора с висок холестерол:

  • Заменете пълномаслените млечни продукти с обезмаслени такива, заменете маслото със зехтин и тлъстото и червено месо с бяло.
  • Намалете консумацията на наситени мазнини на всяка цена. Те трябва да са не повече от 10% от ежедневното количество хранителни вещества, които организма получава.
  • Яжте повече риба
  • Ограничете мононенаситените мазниини до 15-20% от ежедневната си диета.
  • Осигурявайте си по 20-30 грама фибри и достатъчно калории на ден, за да държите теглото си под контрол.

Освен че трябва да спазвате тези препоръки, може да си помогнете допълнително и с рецепти от народната медицина. По-надолу ще ви запознаем с една лесна и много ефективна рецепта за сваляне на висок холестерол.

 

Рецепта за висок холестерол с джинджифил, чесън и мед

 

Комбинацията от джинджифил, чесън и мед помага за регулиране на холестерола, тъй като и трите съставки имат мощни антиоксидантни качества.

  • Медът е храна, която осигувата захари, аминокиселини, танини, глюкоза и алкалоиди. Той е високоценен заради множеството си терапевтични свойства и приложения.
  • Чесънът осигувата проитеини, йод, фосфор, калий, витамин B6 и серни съединения.
  • Джинджифилът е източник на протеини, витамини B1, B2, B3, B5, B6, B9 и C, магнезий, калий, желязо, манган, цинк, фосфор и натрий

Съставки:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша мед
  • 8 чаени чаши вода
  • 4 сантиметра джинджифилов корен
  • ½ чаена чаша лимонов сок

Приготвяне:

Обелете скилидките и ги сложете в кухненски робот заедно с корена от джинджифил. Блендирайте, докато не полуичите гладка паста. Добавете лимоновия сок, водата и меда и смесете добре. Прецедете напитката, ако е необходимо и я изсипете в стъкена бутилка или буркан. Оставете я на тъмно и хладно място за 5 дни. Може да я оставите и в хладилника.

 

Консумация:

Пие се по 1 супена лъжица от сместа на празен стомах преди хранене. Може също да разредите 1 супена лъжица в чаша топла вода и да я пиете със закуската си. Избягвайте да консумирате повече от 1 супена лъжица на ден, тъй като медът е много калорична храна.

 

Тази рецепта за висок холестерол може да помогне, но задължително обърнете внимание на храненето

 

Въпреки че черният дроб произвежда холестрол, холестеролът, който се натрупва от храната, е това, което най-много засяга здравето. Така че, внимавайте какво ядете! Поддържането на балансирана диета според вашите нужди ще ви запази здрави и слаби.

Не забравяйте да ходите на преглед всяка година, за да може лекарят ви да следи нивата на холестерола, триглицеридите и кръвната ви захар. Ако сте във високорискова група за сърдечно-съдови заболявания, трябва да се преглеждате по-често.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

висок холестерол лечение
ЗДРАВО СЪРЦЕ – натурална хранителна добавка за понижаване на холестерола и триглицеридите

висок холестерол

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *