Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ухапванията от насекоми може да са много опасни

Ухапванията от насекоми често водят до една или повече червени подутини, които сърбят много силно и понякога може да са болезнени. Често в средата на ухапването има малка дупка, може би със стърчащия край на жилото. Тези ухапвания не са опасни освен, ако ухапаният не е алергичен към подобни ухапвания. Ужилванията от пчела или оса е по-вероятно да причинят алергична реакция отколкото ужилванията от друг вид насекоми.

Ухапванията от насекоми могат да бъдат най-различни от бълхи, комари, кърлежи, пчели, оси,мравки, някой паяци и др. Ужилванията от оси са причина за най-много алергични реакции. Десет на сто от хората, които са имали алергична реакция към ужилване от насекоми при следващо ухапване ще я получат пак, но ще е в по-лека форма.

Симптомите на ухапвания от насекоми са следните:Кожата става червена, подува се и много боли – това са най-честите симптоми, понякога ухапванията предизвикват алергични реакции. Трябва да се обърнете към вашия лекар ако забележите някой от следните симптоми:

  • Ако сте ужилен от много насекоми.
  • Ако обривът или отокът стават по-зле, а не се подобряват.
  • Имате силно главоболие.
  • Усещате, че ви се вие свят.
  • Гади ви се и имате затруднено дишане.
  • Получавате болки в гръдния кош.

При ухапване от пчела извадете жилото с помоща на пинсета или нокът, като внимавате да не натиснете жилото, за да не вкарате отровата вътре в кожата и да и помогнете да се разпространи по-бързо. Измиите ухапаното място с вода и сапун, след което го охладете с кубчета лед увити в тънка кърпа. Това трябва да се направи веднага след ужилването. Ако е необходимо използвайте болкоуспокояващ крем или антихистаминов препарат за успокояване на сърбежа. Хората, които са алергични към ухапвания от насекоми трябва да носят в себе си карта или гривна за да може другите да знаят, че те имат алергия и ако лекарят им е предписал лекарство  да го дадат при нужда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 4 до “Ухапванията от насекоми може да са много опасни

  1. Pingback: През лятото ни дебнат ухапвания от насекоми

  2. Pingback: Домашни средства след ухапване от комари

  3. Pingback: Опасно ли е ухапването от оса? | Лекува нет

  4. Pingback: Какво лекува пчелната отрова? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *