Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 естествени метода за облекчаване на болката и дискомфорта при периферна невропатия

С помощта на тези методи и средства може да намалите дискомфорта от периферна невропатия значително

Периферна невропатия
Периферна невропатия e увреждане на нервите преминаващи от мозъка и гръбначния стълб към крайниците

Периферната невропатия представлява увреждане на периферната нервна система, тоест на нервите преминаващи от мозика и гръбначния стълб към останалата част на тялото. Тя обикновено започва с липса на сетивност или изтъръпване на краката и ръцете, но често има и усещане за остра, пулсираща или пареща болка, свръхчувствителност към допир, чувство слабост и липса на координация.

Болестта най-често се появява вследствие на диабет (диабетна невропатия) или от използването на силни лекарства за тежки заболявания като рак, автоимунни заболявания, бъбречни и чернодробни проблеми.

Някои от лекарствата, които се използват за третиране на състоянието включват антидепресанти и медикаменти за епилепсия, въпреки че не е ясно как точно действат. Добрата новина е, че има някои алтернативни лечения, които водят до подобрение при много пациенти.

 

Това са 5-те природни метода и средства, които може да изпробвате за облекчаване на болката при периферна невропатия:

 

  1. Лют червен пипер

Капсаицинът, който е главното активно съединение в лютите чушки, намалява хроничната невропатична болка. Този ефект се дължи на фактът, че капсаицинът прави нервите по-малко чувствителни към сигналите за болка. Последните изследвания установяват, че използването на крем за локално нанасяне има известен успех в лечението на невропатия.

Консумирането на лют червен пипер и използването на мазила съдържащи капсаицин могат да намалят неприятните усещания от заболяването.

 

  1. Водна аеробика

Тази нежна тренировка подобрява циркулацията на кръвта, без да оказва натиск върху ставите и крайниците, което може да се окаже болезнено за хора страдащи от периферна невропатия. Особено добър ефект има при пациенти, които изпитват липса на координация и баланс. Много хора смятат, че водната аеробика е изключително ефективна за справяне със състоянието.

 

  1. Акупунктура

Всички знаем, че акупунктурата е ефективен начин за облекчение на много видове болки в тялото. Поради тази причина не е изненадващо, че помага и при периферна невропатия. Акупунктурата насърчава естествените оздравителни процеси, като стимулира специфични точки на тялото. Това кара нервната система да отделя съединения и химикали, които могат да повишат прага на болка или да я премахнат напълно.

 

  1. Алфа липоева киселина

Тя представлява мощен антиоксидант, който е популярно средство за профилактика и лечение на захарен диабет. Освен това тя е особено ефективна за намаляване на болката при периферна невропатия. Киселината изобилства в храни като броколи, брюкселско зеле, сладки картофи и черен дроб, но е трудно да се набави само с хранене в количествата, които са нужни за постигане на благоприятен ефект. Препоръчително е да пиете и хранителни добавки съдържащи алфа липоева киселина.

 

  1. Физически упражнения

Редовните физически тренировки помагат значително за намаляването на невропатичните болки и подобряват цялостното здравословно състояние. Упражненията увеличават притока на кръв към крайниците и намаляват нивата на кръвна захар, което забавя увреждането на нервните клетки.

 

Съвети за проследяване на състоянието при невропатия на краката:

 

Добра идея е, когато изпробвате горепосочените методи и средства, да си водите писмен отчет за това, как се отазяват на състоянието ви. По този начин ще може да проследите ефективността на избраната терапия. Нужно е да бъдете търпеливи и да не се обезсърчавате. Тези техники изискват време и постоянство, за да постигнат нужния ефект.

Източници: https://www.thehealthy.com; https://www.healthline.com; https://www.sonashomehealth.com; https://www.elevatemedical.net

Глюко баланс
ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *