Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на женшена

Наричан „природно чудо”, „корен на живота”, „сто сили” или „духът на Земята”, женшенът помага за преодоляване на редица физически и психологически заболявания. Екстрактът от него е прекрасен имуностимулатор. Най-подходящо е да се приеа през есента, за да може да заредим организма си с укрепващи вещества, които да ни помогнат да бъдем здрави през зимата.

Женшенът е бил използван в източната медицина в продължение на повече от 4000 години като укрепващо средство на жизнената енергия чи. Някои ботаници казват, че коренът му е концетрирал в себе си земната жизнена енергия. Според китайската медицина с приемането на женшена в организма се доставя голямо количество енергия ян.

Една от най-важните му функции е, че стимулира имунитета. Изследванията сочат, че след прием женшенът повишава продължителността на живот на имунните клетки, както и на техния брой. Прилага се успешно при стареенето след 40г., при стрес, умора, депресия, хепатит, грип, постравматични и следхирургични състояния.

Продуктът влияе благотворно върху кръвоносната система, стимулира тъканното дишане, регулира амплитудата и честотата на сърдечните съкращения, спомага за бързото зарастване на раните, има радиозащитно действие. Женшенът увеличава физическата и умствената активност, подобрява съня, апетита и настроението. Прилага се още при заболявания на централната нервна система, разстройства на сърдечно-съдовата система, ревматични дегенеративни заболявания, анемии, язви, хроничен гастрит, цироза на черния дроб, мускулна дистрофия, задух.

Има добри резултати при лечение на климактеричен синдром, хипофункция на половите жлези и импотентност. Женшенът е може би най-популярното растително средство за стимулиране на потентността. Корените му съдържат биологично активни вещества, наречени гинсеноиди. Допуска се, че те подпомогат отделянето на тестостерон от организма и така стимулират удоволствието и еректилните възможности.

Женшенът е много актуален продукт на световния пазар, той доставя енергия и е силен адаптоген. Дава се на начинаещи атлети и такива в напреднала възраст, като повишава техния аеробен капацитет и издръжливост. Лековитият корен съдържа етерични масла, алкалоиди, мастни киселини, пектинови вещества, витамини С, В1, В2, минерални вещества и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *