ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗАНЛАН / ZANLAN

Съдържа цетиризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, хипромелоза, лактоза монохидрат, макрогол 4000, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, титанов диоксид

Предназначение

ЗАНЛАН е противоалергичен продукт. Назначава се симптоматично при очни алергични прояви; при целогодишен и сезонен алергичен ринит; при кожни обриви и хронична копривна треска.

Как се приема

Приемът на медикамента се назначава от лекар в дози, зависещи от възрастта и здравословното състояние на пациента. Таблетките се поглъщат без сдъвкване или стриване, с чаша вода.

Възрастни и деца над 12 години обикновено трябва да приемат веднъж дневно по една таблетка от 10 мг.

Деца на 6-12 години вземат два пъти дневно по 5 мг/ половин таблетка от лекарството.

За пациенти с бъбречно заболяване приемът е веднъж дневно по 5 мг.

Продължителността на терапията със ЗАНЛАН се определя от лекуващия в зависимост от повлияването.

Ако е пропуснат прием, пациентът изчаква времето за следващия и взема обичайната доза.

При предозиране задължително се прави медицинска консултация. Възможна е интензивна проява на странични ефекти като ускорен сърдечен ритъм, главоболие, диария, объркване и неразположение, сърбеж и разширени зеници, сънливост, тремор, задържане на урина и пр.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЗАНЛАН може да стане причина за алергични реакции като обриви, копривна треска, оток на лицето и устните, дихателни затруднения. В такива случаи приемът се прекратява; необходима е спешна медицинска намеса.

Често коментирани смущения в резултат на този лекарствен прием са тахикардия и умора, зрителни смущения, пресъхване на устата, гадене, болки в корема; в редки случаи – нарастване на теглото, чернодробни смущения, замайване и тремор, конвулсии, неконтролирани движения, главоболие, синкоп, тревожност, сънливост или безсъние, агресивност , често – фарингит и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЗАНЛАН не се прилага при алергия към продукта, както и към медикаменти, съдържащи хидроксизин или други пиперазинови производни

Не се назначава на пациенти с тежка бъбречна недостатъчност.

Не е подходящ за пациенти с глюкозо-галактозна малабсорбция, галактозна непоносимост или Lарр лактазна недостатъчност.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за опасни лекарствени взаимодействия на продукта с други медикаменти. Въпреки това възможното съвместяване със ЗАНЛАН следва да се обсъди с лекуващия с оглед предпазване от възможен риск.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 20 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *