Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Край на болките в колената! Какво помага?

С напредване на годините, всяко нещо в човешкия организъм старее. Опорно-двигателната система не е изключение

Ставите са част от тялото, където се срещат костите, осигурявайки движенията на нашето тяло. При проблеми със ставите се наблюдават дискомфорт, болка, скованост. Те са много често оплакване.
Опорно-двигателната система се развива до 25-годишна възраст, като след това започва постепенно да губи ставен хрущял.

Какво причинява болки в ставите?

Артрит

коленаЕдна от най-честите причини за болки в ставите е артрит. Двете основни форми на артрит са остеоартрит (ОА) и ревматоиден артрит (РА). Според Американския колеж по ревматология, ОА е най-често при възрастни над 40 години. Прогресира бавно и има склонност да засяга често използвани стави като:
–китки
–ръце
–бедра
–колене

Болките в ставите, дължащи се на ОА, са резултат от разрушаване на хрущяла, който служи като възглавница и амортисьор за ставите. Втората форма на артрит е РA. Според Фондацията за артрит, РA засяга около 1,5 милиона американци. По-често засяга жените, отколкото мъжете. Може да деформира и изтощи ставите във времето. РA причинява болка, възпаление и натрупване на течност в ставите, тъй като имунната система на организма атакува мембраната на ставите.

Трябва да посетите лекар, ако:
–зоната около ставата е подута, зачервена или топла на допир
–болката продължава три дни или повече
–имате треска, но няма други признаци на грип

 

Как се диагностицира болката в ставите?

Вашият лекар вероятно ще извърши физически преглед. Също така ще ви зададат поредица от въпроси относно вашата болка в ставите. Това може да помогне за стесняване на потенциалните причини. За идентифициране на свързано с артрит увреждане на ставите може да е необходима рентгенова снимка.

Ако вашият лекар подозира, че има друга причина, той може да назначи кръвен тест за скрининг за определени автоимунни нарушения. Също могат да поискат тест за утаяване, за да се измери нивото на възпаление в тялото или пълна кръвна картина.

При болезнени и схванати стави силно се ограничава качеството на живот, защото хората изпитват болка, усещат ставите си сковани и не могат да извършват предишните си любими активности.

Домашно лечение

Лекарите смятат, че OA и RA са хронични състояния. Понастоящем няма лечение, което да премахне напълно болката в ставите, свързана с артрит. Има обаче начини за управление на болката:

 

разтягане*Използване на локални обезболяващи или приемане на нестероидни противовъзпалителни лекарства за намаляване на болката, подуването и възпалението.
*Останете физически активни и следвайте фитнес програма, като се фокусирате върху умерени упражнения.
*Винаги се разтягайте преди упражнения, за да поддържате добър обхват на движение в ставите си.
*Поддържайте телесното си тегло в рамките на здравословно състояние. Това ще намали стреса върху ставите.
*Ако болката ви не се дължи на артрит- направите си масаж, вземете топла вана, разтягайте се често и си осигурете адекватна почивка.

Почти половината от всички австралийци на възраст над 75 години имат някакъв вид увреждане. Общите състояния, засягащи мускулите и скелета или мускулно-скелетната система, при по-възрастните хора включват:

остеоартрит – хрущялът в ставата се разрушава, което причинява болка и скованост.

остеомалация – костите стават меки, поради проблеми с метаболизма на витамин D.

остеопороза – костите губят маса и стават чупливи. Фрактурите са по-вероятни.

ревматоиден артрит – възпаление на ставите.

 

Артромин- хранителната добавка, която ще ви помогне да забравите за болката

Артромин е хранителна добавка, създадена от чешките учени, предназначена за хора с проблеми със ставите и костите. Тя ще подпомогне регенерацията на ставите и ще облекчи болката.

Артромин
Артромин – чешкото чудо за ставите!

Кога се препоръчва приема на Артромин?
–при проблеми с придвижването, предизвикани от дискомфорт в ставите
–при нарушена плътност на костите
–за здравословно състояние и функциониране на храносмилателната и сърдечно-съдовата система.

Какво е съдържанието на Артромин?

Комплекс Аквамин

Аквамин представлява морски комплекс, който съдържа редица минерали. В него се намират Магнезий, Калций и още 72 микроелемента, употребявани в напитките, храните и някои хранителни добавки. Неговият произход е растителен от растението Lithothamnion. То има свойството да абсорбира важни минерали, намиращи се в морската вода. Много лесно се усвоява от нашия организъм.

Как действа Аквамин?
–регенериращ ефект върху структурата на костите на скелета
–заздравява костите
–не позволява развитието на остеопороза
–облекчава неприятните симптоми и болката при артроза, остеохондроза, артрит, контузии след спортуване
–води до по-добри постижения в спорта
–намалява риска от развитие на остеопороза след настъпване на менопауза

В състава на комплекса се съдържат коралови водорасли, които са богати на лесно усвоим калций и магнезий от крайбрежията на Исландия. Освен това, съставката е регистрирана в Американската агенция по храните и лекарствата.

Аквамин осигурява нормалната активност на мускулите и ставите.

Проведени са редица проучвания в САЩ и Европа и изследванията са категорични, че Аквамин притежава мощен благоприятен ефект върху ставите- тяхната плътност, ставен комфорт и по-специално при остеоартритни заболявания. Само след 12-та седмица хората отбелязват, че се движат много по-добре, без болка и ограничения. Проведени са проучвания в университета в Ълстър сред женския пол, които страдат от остеопороза. Те твърдят, че загубата на костна маса значително намалява. Същите са резултатите и в университети в Колорадо и Мичиган.

Босвелия

Билката Босвелия се препоръчва за лечение на болки в ставите, гърба и мускулите, при ревматоиден артрит, подагра и остеопороза. Той с бори с възпалителните процеси в ставите, като намалява болката в коленете и води до тяхната гъвкавост. Тя защитава съединителната и хрущялната тъкан.

Ето при какво помага босвелия!
Добавката босвелия е с доказан ефект!

Шийтаке

Гъбата Шийтаке притежава редица ползи за човешкия организъм. Тя е изключително богата на желязо, магнезий, калий, цинк, манган, фосфор, витамини В, С, D. Проучвания доказват, че при редовен прием на Шийтаке значително се намаляват възпалителните процеси в организма. Тя притежава свойството да облекчава неприятните симптоми при подагра, артрит, мигрена.

шиитаке
ШИИТАКЕ ПЛЮС с Мегавитал комплекс

Шипка

Шипката подпомага образуването на колагена, който има важно значение за съединителната тъкан. Тя се характеризира с укрепващо действие върху костите, хрущялите, зъбите, кожата и съдовете.

Облепиха

В състава на Облепиха се намират повече от 190 биологично активни вещества. Счита се, че Облепиха е една от най-полезните билки на Земята. Използват се плодовете на растението за направата на масло, което се характеризира със силен антиоксидантен и регенериращ ефект.

масло от облепиха
ОМЕГА-7 масло от облепиха – супер формула за отлично здраве

Витамин D

Витамин D има редица ползи за организма, част от които са да поддържа здрави костите и зъбите, да поддържа имунитета, да осигурява нормалната функция на белите дробове и сърцето. Основните симптоми при недостиг са липса на сила и болка в костите.

*Като помощни вещества се използва целулоза (капсула).
Опаковката съдържа 60 капсули.

Артромин стана ТОП продукт в България. Той успя да помогне на стотици българи, които имаха проблем със ставите!

„АРТРОМИН ми помогна да забравя за силните болки“, споделя Славка

славка
„Артромин наистина помага!“, споделя Славка

Последните месеци за мен бяха кошмар. Аз съм жена на 57 години от Бургас и коленете ми отказаха. Всяка една стъпка за мен беше проблем. Болката беше толкова силна, че дори отказвах срещата с приятели на кафе в квартала, защото имах проблем с придвижването. Съвсем случайно попаднах на статия във Фейсбук, която беше за чешкото чудо за ставите- Артромин. Обадих се на телефона и веднага поръчах. Започнах да приемам по 2 капсули на ден. Още през първата седмица усетих значителна промяна. Радвам се, че намерих средството, което да облекчи тази ужасна болка.

„Благодаря за най-хубавия коледен подарък, който съм получавала досега- АРТРОМИН!“

баба неда
„Най-хубавият коледен подарък за мен беше Артромин“, споделя баба Неда

Казвам се Неда, на 57 години и съм от Севлиево. Проблемите с коленете започнаха, когато навърших 56 години. В началото болката беше търпима, но достигна до такъв етап, който не можеше да продължава повече. Всички продукти, които рекламират по телевизията и радиото съм ги пробвала, но за съжаление без ефект. Моята любима дъщеря ми подари Артромин. Тя прояела за хранителната добавка в интернет, че е вдигнала стотици българи на крака. Затова ми поръчала 2 опаковки. Благодарение на Артромин, вече мога да ходя нормално и не усещам никаква болка.

Изключете от менюто си:

1.Захарни продукти
Колкото и да обичате шоколадите, тортите и други захарни изделия, ще е необходимо да се въздържите, ако страдате от болки в ставите. Те увеличават освобождаването на цитокини, които са възпалителни посредници. Излишната захар води до натоварване на ставите, както и до увеличаване на телесното тегло.

2.Червените и преработени меса
Не се препоръчва приема им, защото в тях се намират нитрати и пурини. Те задълбочават болката и засилват възпалителните процеси в организма.

3. Продукти от млечен произход
Ако голяма част от продуктите, които приемате, са от млечен произход, може да се предизвика възпалителна реакция.

 

иван казмин
Д-р Иван Казмин, завежда ревамтологичното отделение в МБАЛ-Бургас

Какви храните да приемаме?- съвети от д-р Иван Казмин

Важно е храните, които приемаме, да бъдат такива, от които не пълнеем, за да не се натоварват допълнително ставите. За предпочитане е също, храната да е богата на елементи, които участват в изграждането на ставите. Аз препоръчвам на моите пациенти през зимата да приемат пача- това е екстракт от хрущяла на животните.

 

„Студът засилва болката в ставите“, споделя д-р Маринчев

Ниските стойности на температурата, влагата и промените в атмосферното налягане водят до обостряне на болката в ставите. Комбинирането на влага и студ е най-големият враг на хората със ставни проблеми. Настъпват болки през нощта, скованост сутринта и трудности за извършване на каквато и да е физическа активност. Много е важна двустранната връзка между пациента и лекаря- не само лекарят да е готов да лекува, но и пациентът да участва в този процес.

д-р маринчевПациентът трябва да се пребори с външните обстоятелства. Ако жилището, в което живее, е сухо, няма следи от влага и е добре затоплено, са премахнати факторите, предизвикващи болка. Човек прекарва средно около 8 часа вкъщи- там спи, храни се, почива и затова е толкова важно. През зимата, човек се среща с грипните и вирусните епидемии. Инфекциите, независимо дали са вирусни или бактериални, също обострят ставните заболявания.

Важно е да се отбележи, че когато заболяването на ставите е в напреднал стадий, е необходим покой. В даден момент, когато не е обострено, могат да се правят леки физически упражнения, кинезитерапия, но не и локални топлинни процедури в отделните стави.

 

Каква е перспективата за хората с болки в ставите?

Болките в ставите често са резултат от увреждането, което се получава при нормално износване. Това обаче може да е признак на инфекция или потенциално инвалидизиращ РA. Трябва да посетите вашия лекар, ако имате необяснима болка в ставите, особено ако тя не отшумява самостоятелно след няколко дни. Ранното откриване и диагностика може да позволи ефективно лечение на основната причина за вашия дискомфорт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *