Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИКОСИСТ / MYCOSYST

Съдържа флуконазол, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, повидон, царевично нишесте, безводна лактоза, титанов диоксид, желатин, индиго кармин

Предназначение

микосистМИКОСИСТ е противогъбичен продукт с активна съставка флуконазол. Използва се за профилактика и лечение, основно при зараза от кандида албиканс. Подходящ е при криптококов менингит, инфекция на белите дробове и други вътрешни органи, лигавична и генитална кандидоза, кожни инфекции. Продуктът може да бъде препоръчан като предпазна мярка срещу рецидиви на вече преминали инфекции.

Как се приема

Капсулите МИКОСИСТ се вземат според указанията на лекуващия – а те са съобразени с диагнозата и възрастта на пациента. Така например при вагинална кандидоза е достатъчен еднократен прием на 150 мг от продукта. При заболяване на белите дробове – кокцидиоидомикоза, това не може да е достатъчно; тогава се взема 200 до 400 мг дневно в продължение на 11 месеца и повече – до две години.

При лечението на деца се определя индивидуална доза в зависимост от килограмите; максималният дневен прием не може да е над 400 мг.

Медикаментът може да се прилага също и на новородени, но през два или през три дни и в съответстваща доза.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия. Не удвояваме дозата; предозирането може да провокира определени симптоми – халюцинации, чуване на нереални звуци и пр. В подобни случаи е наложително да се извика лекар.

Капсулите се поглъщат цели, с вода – при възможност по едно и също време през деня.

Възможни нежелани ефекти

МИКОСИСТ може да предизвика алергични реакции, които рядко са в тежка форма. Все пак потърсете медицинска помощ при поява на обриви, сърбеж и зачервяване, подуване на клепачите, затруднено дишане, оток на лицето.

Възможни са отклонения във функционирането на черния дроб. Разпознават се по пожълтяването на кожата и склерите, умора, повръщане и загуба на апетит.

С различна честота се проявяват и странични реакции от рода на главоболие, болки в корема, храносмилателни проблеми, влошено качество на съня, болки в мускулите, косопад, промени в показатели на кръвната картина и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките му. Не е подходящ и в случаи, когато пациентът е имал алергични реакции от други медикаменти.

Специално внимание и контрол са необходими при лечение с този продукт на хора с бъбречни и чернодробни заболявания.

Медикаментът се избягва при бременност и кърмене, освен в случаите, когато лекуващият специално го назначава.

Взаимодействие с други медикаменти

МИКОСИСТ не може да се прилага едновременно с антихистаминови медикаменти, използвани при някои случаи на алергия; не се комбинира с антибиотици – прилагани за инфекции. Паралелният прием не се допуска при лекарства за стомашни проблеми, при психични заболявания, за стомашни неразположения, за сърдечна аритмия.

Проследява се доколко безопасен е приемът при взаимното влияние на МИКОСИСТ и антибиотици, антидепресанти, лекарства за пациенти с трансплантации, противоракови, противосъсирващи, лекарства за хипертония, стероиди, диуретици, противоастматични и пр.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за една капсула от 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *