Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РИБОМУНИЛ / RIBOMUNYL

Съдържа рибозомни фракции от Klebsiella pneumoniae, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, мембранна фракция от Klebsiella pneumoniae, както и повидон К30 и D-манитол

Предназначение

рибомунилРИБОМУНИЛ е продукт за стимулиране активността на имунната система; това е част от профилактика срещу повтарящи се и хронични инфекции на дихателните пътища. Продуктът съдържа компоненти от бактериални щамове, стимулиращи изграждането на активна защита срещу най-често наблюдаваните инфекции.

Как се приема

Една от предлаганите форми на РИБОМУНИЛ са гранулите за перорален разтвор; дозирани са фабрично в сашета за еднократен прием. Стандартната доза се приема веднъж дневно – сутрин, на гладно. Съдържанието на пакетчето се разтваря в половин чаша вода и разтворът се изпива веднага.

Продуктът е за дълготраен прием по схема. През първия месец се взема в четири последователни дни от три поредни седмици. В следващите пет месеца графикът е следният: през всеки от тях РИБОМУНИЛ се приема само в четири последователни дни.

Ако е пропуснат прием на дневната доза, трябва да се изчака до следващия ден и да се вземе обичайното количество. Въпреки липсата на информация за негативни последици от предозиране, то не се препоръчва; не е желателно пациентът да коригира схемата и величината на дневния прием.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи е възможно приемът на продукта да бъде последван от увеличение на температурата до над 39 градуса.

Не са изключени алергични реакции, включително тежки: разпознаваеми са по обриви, екзема, подкожни кръвоизливи, оток на лицето и устните, на гърлото – със затруднено преглъщане и говор; астматични пристъпи, усложнения при пациенти с проявена бронхиална астма. Възможно е да се развие ларингит.

Има данни за връзка между приема на продукта и прояви като възпаление на сливиците, ринофарингит и ушни инфекции. В списъка на редките странични реакции са възпаление на лимфни възли, бронхит, синузит, кашлица.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РИБОМУНИЛ не се използва при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с автоимунни заболявания.

Бременни и кърмачки следва да избягват приложението на продукта.

РИБОМУНИЛ е противопоказан при деца под двегодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени  взаимодействия на РИБОМУНИЛ, от които са последвали негативни ефекти върху здравето на потребителя. Въпреки това приемът на продукта трябва да се обсъди с лекуващия и с оглед на медикаменти, които пациентът употребява във връзка с други заболявания.

______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 4 прахчета  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *