Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛАСИПИЛ / LACIPIL

Съдържа ласипидин, лактоза монохидрат, повидон и магнезиев стеарат, хипромелоза и Opaspray White М-1-7120 (хипромелоза, титанов диоксид Е171, натриев бензоат) или Opadry White OY-S-7335 (хипромелоза и титанов диоксид Е17

Предназначение

ласипилЛАСИПИЛ е лекарствен продукт от групата калциеви антагонисти; препоръчва се при повишено артериално налягане.

Как се приема

Приемът на този медикамент трябва да бъде назначен от лекар. Лекарят определя дневна доза и продължителност на приема съобразно състоянието на пациента.

Терапията започва винаги с минималната ефективна доза от 2 мг дневно; таблетката се приема сутрин, без връзка с първото хранене. Ако е необходимо, лекарят може да препоръча доза от 4 или 6 мг веднъж дневно. Корекциите се правят плавно, с интервали от по няколко седмици. Пациентът не бива да прави самоволно промени или да спира приема дори когато подобрението на състоянието му е чувствително.

Ако е пропуснат прием на дневната доза, тя може да се вземе при първа възможност или да се изчака следващия. Не бива да се приема по-голямо количество с цел компенсиране на пропуснатото.

При предозиране трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЛАСИПИЛ може да стане причина за смущения от типа на замаяност, сърцебиене, главоболие и оток. Тези смущения са временни, характерни за началото на терапията и постепенно отслабват. В по-редки случаи пациенти се оплакват от обща умора, обриви и сърбеж, зачервяване на кожата, оток на венците. Всяка необичайна проява в състоянието, която пациентът свързва с приема на медикамента, трябва да се обсъди с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛАСИПИЛ не трябва да се приема при алергия към някоя от съставките на продукта.

Този медикамент е противопоказан при аортна стеноза, както и при заболявания на черния дроб и чернодробна недостатъчност.

Рискови пациенти, за които се преценява индивидуално безопасното прилагане на ЛАСИПИЛ, са хората с непоносимост към захари, сърдечно болни – със стенокардия, ритъмни нарушения, сърдечна недостатъчност.

Прилагането при бременност и кърмене е допустимо само в случаите на крайна необходимост и така, че очакваната полза за майката да превишава потенциалните рискове за детето.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛАСИПИЛ не бива да се приема едновременно със сок от грейпфрут.

Специално внимание се препоръчва в случаите, когато пациентът е приемал или продължава да приема лекарства от типа на продукти за хипертония и за ритъмни нарушения, трициклични депресанти, еритромицин, терфенадин, симетидин.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 28 таблетки по 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *