КЛОСТИЛБЕГИТ / CLOSTILBEGYT

Съдържа кломифенов цитрат, желатин, магнезиев стеарат, стеаринова киселина, талк, картофено нишесте, лактоза монохидрат

Предназначение

КЛОСТИЛБЕГИТ е лекарство за регулиране производството на яйцеклетки и сперматозоиди. При пациентки жени се прилага за стимулиране на овулацията след продължителна употреба на орални противозачатъчни или при смущения във функциите на хипофизата. При пациенти мъже се дава за увеличаване продукцията на сперматозоиди, ако по някаква причина тя е отслабена.

Как се приема

Приемът на КЛОСТИЛБЕГИТ трябва да бъде назначен от лекар и да е съобразен с характера на здравословния проблем и състоянието на потребителя. Дневната доза се приема наведнъж, преди хранене.

Терапията при жени е по две алтернативни схеми, които отчитат фазите на месечния цикъл и изискват постоянен контрол. Лечението задължително се подготвя чрез прегледи и изследвания при гинеколо; задължително е да започва с минималната ефективна доза от 25 мг дневно. Стандартната практика е да се вземат по 50 или 100 мг от продукта в продължение на пет дни. При мъже с намалена продукция на сперматозоиди приемът е 50 мг на ден в продължение на 6 седмици.

При пропуснат прием в рамките на терапия за насърчаване на овулацията трябва да се анализира ситуацията с лекуващия, тъй като може да се наложи промяна в терапевтичната схема.

Ако потребителят неволно е взел по-голяма от обичайната доза, трябва да се търси медицинска помощ. Възможни са симптоми като гадене и повръщане, замъглено зрение, болки в корема и малкия таз.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, изразени в обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, припадъци.

Приемът на медикамента увеличава риска от инсулт; търсете незабавна помощ при симптоми като обърканост и замайване, парализа на едната страна на тялото, слабост, затруднен говор.

Не са изключени признаци, алармиращи за свръхстимулация на яйчниците – болки в малкия таз, параноидна психоза, понижено количество на отделяната урина, затруднено дишане, увеличаване на телесното тегло.

Възможни са смущения от рода на главоболие, жълтеница, гадене и повръщане, болезнен и обилен цикъл, световъртеж, безсъние, припадъци, косопад. При лечение с продукта са възможни смущения, свързани с междувременно настъпила многоплодна бременност, смущения в сърдечната дейност и кръвните показатели, психична лабилност, отклонения в чернодробните функции. Съобщава се за повишен риск от злокачествени заболявания при продължителна стимулация на овулацията.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се употребява при алергия към някоя от съставките му.

Не е предназначен за лечението на деца и подрастващи.

Медикаментът не се прилага при бременност. Допустим е приемът от кърмачки по лекарска преценка, само като краткотрайна терапия.

Продуктът е противопоказан при чернодробни заболявания, киста на яйчника, смущения във функциите на щитовидната и надбъбречната жлеза, при необяснимо кървене от матката, при хормоно-зависими злокачествени тумори, при зрителни нарушения и др.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на КЛОСТИЛБЕГИТ с други лекарствени продукти трябва да се анализира внимателно и да се прецени дали това представлява някаква опасност. Лекуващият следва да отчете възможното отслабване или усилване на терапевтичния ефект и да прецени дали е необходимо спиране на някой от медикаментите, промяна в дневните дози и режима на прием и др.

______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 10 таблетки по 50 мг

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “КЛОСТИЛБЕГИТ / CLOSTILBEGYT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.