ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИАПРЕЛ MR / DIAPREL MR

Съдържа  гликлазид, лактоза монохидрат, малтодекстрин, хипромелоза, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид

Предназначение

диапрел MRДИАПРЕЛ MR е орален антидиабетен продукт: препоръчва се за поддържане нормалните стойности на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Приемът на таблетки от продукта понижава стойностите на кръвната захар, като едновременно с това потребителят трябва да спазва диета и да е физически активен. Стойностите на кръвната захар следва да бъдат контролирани – особено в началната фаза на терапията, когато има повишен риск от хипогликемия.

Как се приема

ДИАПРЕЛ MR се взема по лекарска препоръка. Дневната доза е индивидуална и се определя от стойностите на кръвната захар, а в хода на лечението – и от промените, които настъпват в организма вследствие на комплексната терапия. Възможни са както увеличения, така и понижения на приеманите дози в движение.

Първоначално пациентът взема половин до две таблетки от продукта веднъж дневно – това се прави по време на закуска. Таблетките не трябва да се чупят или стриват; поглъщат се с малко вода. Ако е пропуснат прием – изчаква се времено за следващия прием на другия ден; пропуснатото не се компенсира. При превишаване на дозата са възможни симптоми на хипогликемия; наложителна е медицинска помощ, а междувременно пациентът може да приеме 1-2 бучки захар.

Спирането на терапията става по лекарско указание. Ако пациентът направи това самоволно, има вероятност да развие хипергликемия с високи стойности на кръвната захар.

Възможни нежелани ефекти

С най-голяма вероятност е проявата на ниска кръвна захар – хипогликемия; при нея се развива състояние със слабост, замайване, загуба на съзнание до кома.

Възможни са също отклонения във функциите на черния дроб, остри реакции на свръхчувствителност с обриви, подуване на клепачите, оток на лицето и езика, затруднено преглъщане и говор, дихателни усложнения. Не е изключено да се развият проблемни състояния на храносмилането като гадене и повръщане, диария, запек, болки в корема. Съобщавано е също за зрителни проблеми, промени в стойностите на кръвните показатели, възпаление на кръвоносни съдове и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИАПРЕЛ MR не се  употребява при алергия към една или повече съставки на продукта.

Медикаментът не се използва при инсулинозависим диабет, диабетична прекома или кома, при заболявания на бъбреците и черния дроб в напреднала фаза.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент не трябва да се взема при продължаващо лечение с противогъбични препарати.

Понижаващият ефект на медикамента се усилва, ако заедно с него се вземат други антидиабетни средства, лекарства против хипертония и сърдечна недостатъчност, против язва на стомаха и дванадесетопръстника, съдържащи алкохол, против депресия, както и болкоуспокояващи и противоревматични.

Ефектът отслабва при комбиниране с кортикостероиди, медикаменти зазаболявания на централната нервна система, при лекувана ендометриоза, за заболявания на млечната жлеза и при терапия против силно менструално кървене. Такъв ефект има и при паралелен прием с продукти, съдържащи екстракти от жълт кантарион.

Необходимо е внимание също и при комбинации с антибиотици, антикоагуланти, алкохол.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 30 таблетки от 60 мг  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *