ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДУЛСЕВИА / DULSEVIA

Съдържа дулоксетин, захароза, царевично нишесте, хипромелоза, хипромелозен фталат, талк, триетил цитрат, желатин, титанов диоксид, оцветители

Предназначение

дулсевиаДУЛСЕВИА повишава стойностите на серотонин и норадреналин в нервната система – това води до преодоляването на депресивни състояния, тревожни разстройства нервност, нервни болки и смущения при диабетици. Терапията се определя в зависимост от заболяването и е продължителна. Първите положителни резултати обикновено се проявяват след 2 до 4 седмици от началото на лечението. При пациенти с диабет подобрението може да се установи дори и след близо двумесечно лечение. Ако това не се случи в споменатия срок, лекуващият следва да преосмисли терапията и прилаганите медикаменти.

Как се приема

ДУЛСЕВИА се приема по лекарска препоръка. Стандартната терапия при депресия и диабетни невропатни болки предвижда прием на доза от 60 мг дневно – наведнъж; лекуващият може да избере друга доза в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента. При тревожно разстройство приемът започва от 30 мг веднъж дневно, като впоследствие дозата се увеличава плавно до постигането на минималната ефективна стойност. Възможно е дневната доза да се увеличи до 120 мг дневно.

Медикаментът в определената от лекуващия доза се взема редовно, по едно и също време, без самоволни корекции и без да се спира приемът. Прекратяването на лечението става по схема, при плавно намаляване на приеманите дози в рамките на две седмици.

Ако пациентът пропусне да вземе лекарството си в обичайното време, то може да го стори при първа възможност или да изчака времето за следващия прием. Пропуснатото не се компенсира с прием на по-висока доза. Предозирането може да причини сънливост, безпокойство или усещане за голямо щастие – т.н. серотонинов синдром; може да има и опасни последици като сърцебиене и припадъци. При пдобни случаи незабавно се търси медицинска помощ.

Капсулите ДУЛСЕВИА се поглъщат цели, с вода.

Възможни нежелани ефекти

ДУЛСЕВИА може да провокира сериозни алергични реакции, изразени в обриви, отоци на лицето, гърлото и езика, затруднено преглъщане и дишане. По-често пациенти са съобщавали за симптоми като главоболие, сънливост, гадене и сухота в устата, замаяност, проблеми със зрението и слуха, тревожност и смущения на съня, отслабено либидо, запек или диария, болки в корема, повишаване на кръвното налягане, често и болезнено уриниране, болки в мускулите, необяснима загуба на килограми.

В по-редки случаи са възможни смущения в сърдечната дейност, затруднения в концентрацията и координацията на движенията, стягане в гърлото, кървене от носа, повръщане на кръв и черни екскременти – т.е. вътрешни кръвоизливи, нарушения на месечния цикъл, болки в гръдния кош, увеличаване на теглото.

Възможни са и редки, тежки странични ефекти, отнасящи се до самоубийствени мисли и поведение, халюцинации, агресивност, отклонения във функциите на черния дроб, глаукома, ангиоедем.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДУЛСЕВИА не се прилага при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при бъбречни и чернодробни заболявания.

Не вземайте ДУЛСЕВИА без консултация с лекар, ако вече приемате други антидепресанти, продукти с жълт кантарион, имате склонност към кървене, страдате от мании, имали сте припадъци и др.

ДУЛСЕВИА не се препоръчва за лечението на деца и подрастващи под 18 години, но е възможно изолирано приложение под лекарски контрол. Тази потребителска група е по-податлива на странични ефекти, свързани с мисли за самоубийство.

Не се препоръчва прием при бременност и кърмене. Ако бременна жена е вземала медикамента, има риск новороденото бебе да развие белодробна хипертония – разпознаваема по учестеното дишане и синкав цвят на кожата. Ангажираните медици следва да бъдат предварително известени за терапията на родилката, за да предприемат адекватни мерки спрямо бебето.

Ако медикаментът причинява замайване, влошена координация и/или зрителни смущения, пациентът не трябва да шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

ДУЛСЕВИА не трябва да се съвместява с МАО-инхибитори, антидепресанти или други продукти с дулоксетин.

Лекуващият преценява възможните комбинации на лекарства с ДУЛСЕВИА и променя лечебните схеми, ако пациентът е приемал доскоро или се налага да взема лекарства, причиняващи сънливост, увеличаващи стойностите на серотонин, антикоагуланти или антиагреганти, продукти с жълт кантарион.

Съчетаването с алкохол е противопоказано.

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 28 таблетки по 30 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *