ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕНЕВРАКС / BENEURAX

Съдържа  бенфотиамин (мастноразтворим витамин B1), пиридоксинов хидрохлорид (витамин В6), цианокобаламин (витамин В12), както и помощните вещества микрокристална целулоза, повидон, колоиден силициев диоксид, кроскармелоза, талк, поливинилалкохол, титанов диоксид, червен железен оксид, талк, макрогол

Предназначение

беневраксБЕНЕВРАКС е лекарствен продукт, препоръчван при увреждания на нервната система (невропатии).  Прилага се при неврити и невралгии, увреждания на нерви при алкохолизъм, диабет и пр.; при мускулни разтежения, радикулити, парализа на лицев нерв, възрастови невропатии и др.

Как се приема

Приемът на БЕНЕВРАКС зависи от лекарските препоръки, мотивирани от здравословния проблем на пациента. При по-леки състояния е достатъчно да се вземат един-два пъти дневно по една таблетка, при усложнения препоръчителната доза е една таблетка до четири пъти дневно.

Таблетките се поглъщат цели след хранене, с малко вода. Не бива да се дъвчат или стриват. Продължителността на приема трябва да се определи от лекар.

При пропуснат прием продължете терапията, без да удвоявате дозите с цел компенсация. Предозирането може да бъде последвано от влошена координация на движенията, а в по-тежки случаи и от припадъци.

Ако се приложи при бебета и малки деца може да причини понижаване на кръвното, сънливост и отпуснатост, дихателни нарушения.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи БЕНЕВРАКС причинява алергични реакции от типа на сърбеж и обриви, подуване на лицето и очите, оток на езика и гърлото и затруднено дишане, шок.

Възможни са смущения от типа на влошени функции на периферната нервна система, стомашно-чревен дискомфорт, гадене и повръщане; акне  и други гнойни обриви и пр.

Кога НЕ БИВА да се приема

БЕНЕВРАКС не се прилага при алергия към един или повече компонента на продукта.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Продуктът не е подходящ за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането с някои медикаменти може да бъде последвано от усилване на страничните ефекти или от промени в терапевтичните въздействия (усилване или отслабване). По тази причина следва внимателно да се прецени възможното съвместяване/изключване на БЕНЕВРАКС с леводопа, медикаменти за ракови заболявания и туберкулоза, за ревматоиден артрит, при продължителен лечебен прием на естроген-съдържащи противозачатъчни.

______

Усреднена цена в аптеките: 7 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *