Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНАФРАНИЛ / ANAFRANIL

Съдържа кломипрамин хидрохлорид, глицерин, лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, стеаринова киселина, хидроксипропилметилцелулоза, винилпиролидон/винилацетат кополимер, микрокристална целулоза, оцветители, макрогол 8000, поливидон, захароза, талк

Предназначение

анафранилАНАФРАНИЛ е трицикличен антидепресант, прилаган при лечението на психични нарушения – депресии, фобии, промени в настроението, натрапчиви мисли, паническо разстройство, нощно напикаване при деца, хронични болки. Прилага се по лекарско предписание; под формата на таблетки от 10 или 25 мг.

Как се приема

Приемът на анафранил трябва да бъде препоръчан от лекар. Дневната доза и продължителността на приема се определят в зависимост от вида на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

При страхови неврози и депресии най-често се препоръчва дневна доза от 75 до 150 мг. Агорафобия и паническо разстройство се лекуват с по 100 мг дневно, но терапията започва от 10 мг и плавно се покачва до оптималната за конкретния пациент доза.

За хронични болки се препоръчват по 10-15 мг дневно.

Медикаментът може да се дава и на деца над 5 години в дневни дози от 20 до 75 мг.

Дозите не могат да се променят самоволно от пациента. Корекциите се правят единствено под лекарски контрол, когато това е необходимо. При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност или се изчаква следващият час по график. Не удвоявайте, за да компенсирате пропуснатото. Предозирането може да предизвика симптоми като влошена концентрация и сънливост, промени в пулса, повръщане, мускулна скованост, треска и припадъци. Прекратяването на приема става само под лекарски контрол, при постепенно намаляване на дозите. Рязкото спиране на приема може да стане причина за главоболие, общо неразположение, гадене и повръщане.

Възможни нежелани ефекти

АНАФРАНИЛ  може да причини тежки странични ефекти като треска и жълтеница, алергични реакции с обриви и дихателни затруднения, мускулни крампи и мускулна слабост, затруднен говор, объркване, халюцинации, повишено вътреочно налягане, нарушена координация на движенията, стомашни болки и др.

При някои пациенти първоначалният прием на медикамента усилва симптоми от рода на тревожност, но те са преходни и след около две седмици изчезват. Има обаче информация за смущения като пресъхване на гърлото, нарушения на съня, раздразнителност и агресия, кошмари, повишаване на кръвното, диария, поява на отоци, фоточувствителност и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АНАФРАНИЛ не се използва при алергични реакции към някоя от съставките на медикамента.

Не прилагайте, ако сте преживели сърдечен инфаркт или страдате от сърдечно заболяване.

Рискови са пациентите, които страдат от шизофрения или епилептични припадъци, глаукома, заболявания на щитовидната жлеза, черния дроб и бъбреците, на простатата, на кръвта и пр. за всеки от тях конкретно се преценява безопасна ли е терапията с АНАФРАНИЛ.

Лекарството е противопоказано за бременни и кърмачки. Не се използва за лечението на деца и подрастващи.

Не шофирайте, ако приемът на лекарството  влошава паметта и  концентрацията ви, способността за ориентиране и бърза реакция, сърдечните функции и кръвното налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

АНАФРАНИЛ не се изписва, ако пациентът вече е започнал да приема друго лекарство за депресия.

Лекуващият следва да прецени безопасността на лекарствените комбинации, ако приемът на АНАФРАНИЛ съвпада с този на антиконвулсанти, транквиланти, антикоагуланти, лекарства за астма, антхистамини, лекарства  за Паркинсонова болест, препарати за щитовидната жлеза, за лечение на влошена концентрация, противозачатъчни и хормонални продукти, диуретици и пр.

_

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *