ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАНВЕКСИН / LANVEXIN

Съдържа венлафаксин, захарни сфери, хидроксипропил-целулоза, хипромелоза, талк, етилцелулоза, дибутилсебакат, олеинова киселина, безводен колоиден силициев диоксид, желатин, натриев лаурилсулфат, оцветители

Предназначение

ланвексинЛАНВЕКСИН е антидепресант от типа инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин. Приемът на медикамента позволява да се поддържат високи нива на двата компонента в мозъка. По този начин се лекуват депресия и тревожни разстройства при възрастни пациенти.

Как се употребява

Приемът на ЛАНВЕКСИН се препоръчва и контролира от лекар;„ той следва да определи дневните дози и продължителността на приема, както и начините за прекратяване на лечението и корекциите на приеманите дози.

Началната доза ЛАНВЕКСИН при старта на терапията най-често е 75 мг дневно за депресия и по-голяма част от тревожните разстройства, или 37.5 мг при паническо разстройство. При необходимост дневната доза се увеличава плавно до максималните 375 мг дневно. Капсулите се поглъщат сутрин или вечер – цели, с вода и по време на хранене.

Медикаментът трябва да се приема по едно и също време на деня. Ако пациентът пропусне да вземе редовната си доза, може да направи това при първа възможност. Или да пропусне, ако е твърде близо до времето на следващия прием. При неволно предозиране са възможни ускорено сърцебиене и повръщане, гърчове, припадъци, кома.

Приемът на медикамента се прекратява плавно, при постепенно редуциране на обичайната доза. Рязкото спиране може да провокира симптоми, напомнящи синдрома на отнемане.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции с прояви от рода на отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, дишане с хрипове, тежки обриви, уртикарии, тревожност и нервност, замаяност. При такива симптоми търсете незабавно медицинска помощ.

Често съобщавани странични ефекти са промени в сърдечния ритъм, повишаване на артериалното налягане, замъглено виждане, замаяност. Възможни са смущения в движенията, припадъци и гърчове, хиперактивност, еуфорични състояния.

Възможни са вътрешни кръвоизливи, кръвонасядания, загуба или трупане на тегло, повишен холестерол, промени в показателите на кръвната картина, отклонения в чернодробните функции, главоболие, “мравучкане” и иглички по кожата. Има оплаквания за халюцинации, сънливост, необяснимо повишена температура, промени в либидото, скованост или спазми на мускулите, неволеви движения, кашлица и хрипове, гадене и повръщане, запек или диария и др.

При всеки необичаен симптом, проявен след приема на ЛАНВЕКСИН, търсете лекарско мнение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛАНВЕКСИН не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Този медикамент не се препоръчва за деца и подрастващи под 18 години. Ако лекуващият допусне употребата му следва да контролира приема поради риск от суицидни мисли и опити.

При прием на този медикамент избягвайте шофиране и работа с тежки машини заради страничните ефекти, които могат да провокират рискови ситуации.

Избягвайте приема на ЛАНВЕКСИН при бременност и кърмене.

Пациенти в риск, за които се преценява индивидуално дали приемът е безопасен, са хората с хипертония, глаукома, склонни към припадъци и кръвоизливи, с повишен холестерол, склонни към агресия или безпокойство.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛАНВЕКСИН не трябва да се комбинира с т.н. МАО-инхибитори, използвани при пациенти с депресия или болестта на Паркинсон.

Лекуващият следва да прецени доколко безопасно може да бъде съвместяването с триптани, трициклични антидепресанти, антидепресанти, болкоуспокояващи, продукти с триптофан или жълт кантарион.

__

Усреднена цена в аптеките – 7.00 лв за опаковка от 30 капсули по 75 мг, или 9.00 лв за 30 капсули по 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *