Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАМАЛОН / GAMALON

Съдържа гама-аминомаслена киселина, захароза, пшенично брашно, магнезиев карбонат, титанов диоксид, пчелен восък, парафин, рафинирано слънчогледово масло

Предназначение

гамалонТаблетките ГАМАЛОН представляват хранителна добавка за подкрепа и възстановяване на пълноценната мозъчна дейност. Продуктът е препоръчван като част от комплексна терапия след инсулт, енцефалопатии, черепно-мозъчни травми, при детска церебрална парализа и последици от детски родови травми, при терапии на умствена изостаналост. Може да се прилага умерено като средство за преодоляване на силен стрес, психологическа умора, тревожност и безсъние.

Действието на продукта се основава на гама-аминомаслената киселина: това е компонент, който главният мозък произвежда, но при определени условия количеството му е в дефицит и това се отразява на качеството на мозъчните функции. Внасянето му в организма неутрализира въпросния дефицит, което подобрява храненето на мозъчните клетки, нервната проводимост и работата на мозъчните центрове. ГАМАЛОН оптимизира важни характеристики като качеството на съня, неутрализирането на състояния с тревожност и потиснатост, важен е за поддържане стойностите на кръвната захар в норма при диабетици.

Как се приема

ГАМАЛОН  се приема по лекарска препоръка; дозирането зависи от диагнозата и възрастта на потребителя. Таблетките се поглъщат цели, с вода, преди хранене.

Деца над три години приемат три пъти дневно по 1-2 таблетки от 250 мг; на 4 до 6 години – по 2-3 таблетки; на 7 години и повече – по четири таблетки, три пъти дневно. При възрастните приемът също е трикратен, с по 2 до 5 таблетки всеки път.

Продуктът се взема редовно в продължение поне на 2-3 седмици; при необходимост приемът може да продължи до четири месеца.

ГАМАЛОН може да се взема и като средство за предпазване от повръщане по време на път; преди пътуване на децата се дава превантивно по една таблетка, а на възрастните – две.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ГАМАЛОН може да причини алергични реакции, изразени в зачервяване и обриви, подуване на езика и гърлото, затруднено преглъщане и говор.

Съобщавано е също за смущения на храносмилателната система като гадене и повръщане, както и промени в кръвното налягане. Тези симптоми се считат за преходни и обикновено изчезват след няколкодневно прилагане на продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАМАЛОН не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Този продукт е противопоказан за деца под тригодишна възраст, бременни- особено в първия триместър, и кърмачки.

Не използвайте ГАМАЛОН при бъбречни заболявания в напреднал стадий, особено при бъбречна недостатъчност.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяка комбинация с други медикаменти, третиращи изброените заболявания, както и лекарства за други здравословни проблеми, изисква точна преценка за възможен риск от страна на лекуващия. Лекарят следва да е информиран от пациента за лекарствата, които наскоро е приемал или следва да продължи да приема.

Приемът на ГАМАЛОН оптимизира действието на лекарствени продукти от типа на седативи, бензодиазепини  и антиепилептични средства.

Усреднена цена в аптеките – 24 лв за опаковка от 100 таблетки по 250 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *