КЕТОСТЕРИЛ КЕТОАЦИД / KETOSTERIL KETOACID

Съдържа кетоаналози на оксовалерова киселина, левцин, фенилаланин, валин, L-лизин ацетат, -треонин, -триптофан, -хистидин, -тирозин, както и помощните вещества царевично нишесте, кросповидон тип А, талк, силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

кетостерил кетоацидКЕТОСТЕРИЛ КЕТОАЦИД е лекарствен продукт за пациенти с бъбречна недостатъчност. Препоръчва се при нарушени бъбречни функции относно недостатъчен белтъчен метаболизъм; потребителите най-често са с отслабена глмерулна филтрация. Използва се като съставна част от програми за профилактика и лечение.

Как се приема

Приемът на КЕТОСТЕРИЛ КЕТОАЦИД става по лекарска препоръка. Таблетките се гълтат цели, с вода, по време на хранене – три пъти дневно. Максималният прием за денонощие е 8 таблетки.

Продължителността на приема и дневната доза се определят от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента. Дозата не бива да се променя самоволно; да не се взема компенсаторно двойна доза при случайно пропуснат прием.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на този продукт са редки; въпреки това пациентът трябва да информира лекуващия, ако при приема на таблетките почувства необичайна симптоматика и може да я свърже именно с този продукт. Обикновено се прави проследяване, за да не се допусне хиперкалциемия, т.е. завишени стойности на калция в организма.

Възможни са алергични реакции към някой от компонентите на продукта.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

КЕТОСТЕРИЛ КЕТОАЦИД не трябва да се употребява при алергия към една или повече негови съставки.

Продуктът не се прилага при пациенти с диагностицирана хиперкалциемия. Не е подходящ при нарушен метаболизъм на аминокиселините.

Липсват данни за прилагане при лечението на деца. Допустимо е да се дава на деца и подрастващи по индивидуална преценка за риска и под лекарски контрол.

Пациенти, които приемат КЕТОСТЕРИЛ КЕТОАЦИД, подлежат на контрол като рискови ако страдат от фенилкетонурия или приемат алуминиев хидроксид.

Продуктът не е подходящ за прилагане по време на бременност и кърмене; допустим е прием в краен случай и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е специално внимание при пациенти, които приемат паралелно с този продукт лекарства, съдържащи калций; контролът ще помогне да се избегне хиперкалциемия.

Гарантира се най-малко двучасов интервал между приема на този продукт и лекарства, които образуват с него трудно разтворими съединения – тетрациклини, хинолони, лекарства с желязо, флуорид, естрамустин. Особено внимание е нужно при пациенти, приемащи кардиоактивни глюкозиди поради риск от аритмии.

Усреднена цена в аптеките – 58 лв за опаковка от 100 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *