Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Георгиева изтъква кои са предимствата на съвременното лъчелечение

Онкология – лечението на онкопациенти днес е комбинирано – оперативно, химиотерапия, лъчетерапия и имунотерапия. Лечение на тумори с най-модерни методи – лъчетерапия и радиохирургия. Лъчелечението е един от  основните  лечебни методи в онкологията. Провеждане на лъчелечение – извършва се от свръх прецизни апарати; пациентите лежат неподвижно, а апаратът се нагажда спрямо разположението на тумора; модерните методи за лечение на рак не само контролират заболяването, но също така съхраняват органите на пациентите. Лъчетерапията се явява алтернатива на хирургията, когато едно онкозаболяване бъде открито в ранен стадий, особено при тумори на главата и шията, там където оперативните методи са трудно достъпни, се прилагат именно методите на лъчелечение. Процедурите се извършват на база видео лечение – позволява насочването на лъчите да попада в точното място.

В поредицата „Пулс“ – Здравни предавания на Канал 3 гостува д-р Румяна Георгиева – специалист по лъчелечение.

 лъчелечение
Гергана Добрева и нейният гост представят възможностите на модерното лъчелечение

Заедно с водещата Гергана Добрева дават на зрителите изключително полезна информация относно лъчелечението, което се провежда у нас в клиниките  по онкология.

Лъчелечението е един от основните лечебни методи в онкологията. То се извършва от свръх прецизни апарати, които имат едно уникално предимство. Пациентите лежат неподвижно, а апаратът се нагажда спрямо разположението на тумора. Лъчите от апарата позволяват да бъдат насочвани от горе надолу, от долу нагоре, встрани. Това е още едно предимство за качественото лечение и излекуване на пациентите.

Модерните методи за лечение на рак не само контролират заболяването, но също така съхраняват органите на пациентите. Въпреки това, всеки човек който чуе тежката диагноза рак, изпада в шок. Д-р Георгиева коментира, че в такъв момент е изключително важно доверието на пациента в лекуващите лекари. Пациентите трябва да са наясно, че не са сами в тази тежка битка и лекарите ще направят всичко необходимо, за да оздравеят.

 лъчелечение
Д-р Георгиева изтъква предимствата на съвременното лъчелечение

Лечението на онкопациенти е комбинирано – оперативно, химиотерапия, лъчетерапия и имунотерапия. Има случаи, при които лъчетерапията може да измести оперативната намеса. Ако едно онкозаболяване бъде открито в ранен стадий, лъчетерапията се явява алтернатива на хирургията. Особено при тумори на глава и шия, там където оперативните методи са трудно достъпни, се прилагат именно методите на лъчелечението. Особено при ранен карцином на ларинкса. В този случай напълно се запазва и качеството на живот на пациента.

Модерното лъчелечение днес разполага със свръх модерна апаратура, която позволява максимално да бъдат унищожени туморните клетки. В същото време съседните органи се съхраняват здрави и невредими, защото новата апаратура позволява лъчите да бъдат насочени в точната точка и само там.

Лъчелечението се извършва от голям екип специалисти. Лекарите специалисти по лъчелечение одобряват пациентите за  лъчелечение. Физици определят какви дози лъчи могат да бъдат използвани за конкретните пациенти и за конкретните видове тумори.  Рентгеновите лаборанти изпълняват самото лъчелечение чрез прецизната апаратура.

 лъчелечение
Д-р Георгиева е обнадеждена, че с модерните методи на лъчелечение онко пациентите ще продължат да живеят пълноценно

Не се налага пациентите да бъдат под анестезия – под упойка и по време на сеанса не изпитват никаква болка. След сеанса пациентът се прибира вкъщи при своите близки. Ако при провеждане на комплексното лечение, например в белите дробове е останала и само 1 разсейка, с помощта на радиохирургията тя ще бъде тотално унищожена. След това се правят последващи наблюдения чрез РЕТ скенери и най-първите пациенти, които са се подложили на това лечение, вече са напълно здрави.

Има пациенти, които не са подходящи за лъчетерапия. Ако туморите са с определени размери или на определени места, комисията може да откаже такова лечение. Българските лекари работят по вече установените световни стандарти.

Процедурите се извършват на база видео базирано лечение. Това позволява насочването на лъчите да попада в точното място, дори и когато пациентите дишат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *