Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕЗАМ / PHEZAM

Съдържа пирацетам, цинаризин, лактоза монохидрат, безводен колоидален силиций, магнезиев стеарат

Предназначение

фезамФЕЗАМ е медикамент от групата психостимулатори; упражнява разширяващ ефект върху периферните кръвоносни съдове. Препоръчва се при мозъчно съдова недостатъчност, предизвикана от атеросклероза, артериална хипертония или инсулт. Упражнява положителен ефект при възстановителните процеси след мозъчни травми, при енцефалопатии, при нарушения на паметта и когнитивните функции. Медикаментът е сред продуктите, включени в комплексното лечение при синдром на Мениер, гадене и повръщане, световъртеж и шум в ушите. Добър вариант за профилактика на мигрена и кинетоза.

ФЕЗАМ е приложим при лечението на деца със забавено интелектуално развитие.

Как се приема

Приемът на ФЕЗАМ трябва да бъде препоръчан и планиран от лекар в зависимост от здравословния проблем и общото състояние на потребителя пациент.

Възрастните могат да приемат по една-две капсули три пъти дневно в продължение на 1-3 месеца. Дозата за пациенти деца е редуцирана на 1-2 приема по 1-2 капсули за 24 часа. Продължителната терапия не трябва да превишава три месеца.

При неволно предозиране потърсете лекарска помощ, ако почувствате необичайни, смущаващи симптоми. те се проявяват по-често при деца и се изразяват в раздразнимост, небичайна еуфория, безсъние, кошмари и халюцинации, гърчове.

Ако е пропуснат прием на лекарството, терапията продължава по схемата, без вземане на двойна доза за компенсация.

Възможни нежелани ефекти

Сред описаните странични ефекти от прием на ФЕЗАМ са стомашно-чревните смущения: гадене, повръщане, интензивно отделяне на слюнка. Възможни са и алергични реакции, макар и рядко – касае се за кожни обриви, сърбеж и зачервяване, както и прояви на фоточувствителност.I

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ФЕЗАМ не се прилага при алерия към някой от съставните компоненти.

Медикаментът е противопоказан при пациенти, преживели хеморагичен инсулт, или с тежка бъбречна недостатъчност.

Рискови се считат пациентите с чернодробна недостатъчност или бъбречни заболявания, с глаукома и паркинсонизъм. Медикаментът не е подходящ за лечение на алкохолици; при терапия с ФЕЗАМ не се консумира алкохол.

Ако активно спортуващ взема този медикамент, има риск да даде положителна допинг проба.

ФЕЗАМ е противопоказан при бременност и лактация.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ФЕЗАМ с други лекарства усилва ефекта им. По тази причина съвместяването следва да отчете този факт преди назначаването на комплексна терапия. Особено внимание се изисква при изготвяне терапевтичните планове на пациенти, които се лекуват с антидепресанти, седативни и сънотворни, медикаменти против хипертония, антикоагуланти. Лекарството усилва действието на хормоните на щитовидната жлеза и причинява треперене и тревожност.

Усреднена цена в аптеките –  6.50 лв за опаковка от 60 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *