ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАЛСТОР / VALSTOR

Съдържа валсартан, микрокристална целулоза, кросповидон, магнезиев стеарат, опадрай жълт, хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол, оцветители

Предназначение

валсторВАЛСТОР блокира компонента ангиотензин II в тялото и предотвратява свиването на кръвоносни съдове с ефект – повишено артериално налягане. Т.е. медикаментът дава възможност за овладяване на високото кръвно чрез разширяване на кръвоносните съдове. Медикаментът се прилага при лечението на хипертония с цел предотвратяване на необратими съдови изменения, инсулти, сърдечна и бъбречна недостатъчност. Използва се в ранна фаза след понесен инфаркт на миокарда – до 10 дни след събитието. Подходящ е за лечение на сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Приемът на този медикамент се прилага по лекарско предписание. Дозите и продължителността на приема са в зависимост от диагнозата.

При пресен инфаркт приемът на медикамента може да започне 12 часа след събитието, първоначално два пъти дневно по 20 мг. Тази доза може да бъде увеличавана по лекарска преценка, но не повече от 160 мг два пъти дневно.

За сърдечна недостатъчност – терапията започва от 40 мг два пъти дневно, след което дозата може при необходимост да се увеличава до 160 мг два пъти дневно. Прилага се правилото за минималната ефективна доза.при сърдечна недостатъчност, както и след инфаркт, продуктът се комбинира с други медикаменти, подходящи за конкретния проблем.

Пациенти с хипертония приемат най-често 80 мг дневно, като е възможно дозата да бъде увеличавана до 320 мг на ден. В този случай ВАЛСТОР се комбинира с диуретици.

Таблетките се вземат независимо от храненията; поглъщат се цели, с вода. Препоръчително е да се приемат по едно и също време. Ако е пропуснат редовен прием, терапията продължава по обичайния ред, без удвояване на приеманата доза като компенсация. При неволно предозиране може да настъпи състояние на замайване или припадък – наложителна е медицинска помощ!

Приемът на лекарството не бива да става изведнъж, при прекратяване на лечението с него следвайте указанията на лекуващия за плавно намаляване на приеманото количество.

Възможни нежелани ефекти

Най-опасен страничен ефект може да е алергична реакция, причиняваща оток на лицето, устните и гърлото, затруднено преглъщане и говор, затруднения в преглъщането и дишането. Съобщавано е за копривна треска.

Има информация и за чести прояви като замайване при смяна на телесната позиция, отслабена бъбречна функция и спад на кръвното налягане. В по-редки случаи се описват сърбеж, загуба на съзнание, мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм, главоболие, гадене и повръщане, болки в корема, умора и отпадналост, диария, възпаления на кръвоносни съдове, поява на знаци за необясними подкожни кръвоизливи, температура, промени във водно-електролитния баланс, промени в кръвната картина. В повечето случаи симптомите не са преходни и налагат да се търси медицинска помощ.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ВАЛСТОР не трябва да се употребява при алергия към някой от компонентите на лекарството.

Продуктът е противопоказан при бременност и кърмене.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки чернодробни заболявания.

Рискови пациенти са хората на хемодиализа, с трансплантиран бъбрек, със стеснена бъбречна артерия, преживелите инфаркт, с нарушени стойности на калий в кръвта, при болести на надбъбречните жлези, дехидратирани по някаква причина.

Тъй като приемът на ВАЛСТОР може да причини замайване и отслабена концентрация, по време на лечението не бива да се шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелното прилагане на ВАЛСТОР с други медикаменти изисква точна преценка от лекуващия за възможните лекарствени взаимодействия. Възможно е някои от тях да бъдат спрени, да се промени дозирането или да се изработи режим на прием с паузи между отделните приеми. Това се отнася до комбинирането с диуретици, други продукти за намаляване на кръвното налягане, лекарства за повишаване на калиевите нива, нестероидни противовъзпалителни, литий.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 таблетки по 160 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *